ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΙΑΝΟΥ», ΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!

Αιχμηρή δήλωση του Βασίλη Κόκκαλη με αφορμή τη χθεσινή πληρωμή του ΕΛΓΑ 

«Επιτελικό μπάχαλο» καταγγέλλει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης σε ότι αφορά τις καταβληθείσες από τον ΕΛΓΑ, αποζημιώσεις για τη θεομηνία που χτύπησε τα Φάρσαλα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης τονίζει τα εξής: «Μετά το επικοινωνιακό σόου που έσπευσαν να στήσουν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις για τον «Ιανό», η πραγματικότητα προσγειώνει ανώμαλα την κυβέρνηση.

Οι πολίτες είδαν στους λογαριασμούς τους λιγότερα χρήματα από τα εκτιμώμενα, κάποιοι άλλοι λόγω της κακής πρόβλεψης ίσως χρειαστεί να επιστρέψουν (!) χρήματα, ενώ δεν έλειψαν κι εκείνοι που δεν αποζημιώνονται παρά το ότι έχουν υποστεί καταστροφές!

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λουκουρέντζος και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που είχε «πάρει πάνω του» το θέμα της αποζημίωσης από τη συγκεκριμένη θεομηνία, προβλέποντας ξεχωριστό κονδύλι από τον κρατικό κορβανά, είναι έκθετοι απέναντι στη δοκιμαζόμενη κοινωνία και οφείλουν άμεσα να απαντήσουν στα εξής:

Γιατί πληγέντες έλαβαν μισές αποζημιώσεις από τις εκτιμώμενες;

Γιατί δεν υπήρξε σχεδιασμός και πρόβλεψη ώστε το μέτρο της προκαταβολής να οδηγεί σήμερα σε ενδεχόμενη αξίωση επιστροφής χρημάτων από πληγέντες;

Τι θα γίνει με όσους είδαν να καταστρέφεται περιουσία τους όπως εξοπλισμός και αποθηκευμένα αγροτικά προϊόντα;

Πότε επιτέλους η κυβέρνηση θα πάρει την απόφαση να προχωρήσει την επιβεβλημένη αλλαγή κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ, την οποία είχαμε ξεκινήσει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από το 2018;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ