ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ – COVID ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Συνάντηση του Χρ. Κέλλα με την υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου

Την παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, που προσελήφθη στις Δομές Πρόνοιας της Θεσσαλίας συνεπεία της πανδημίας, ζήτησε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από την υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του με την κ. Μιχαηλίδου, τόνισε ότι το επικουρικό προσωπικό επιτελεί σημαντικό έργο και συμβάλλει στην ενίσχυση του πλέγματος πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης. Επίσης, υπογράμμισε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η υπεραξία της εργασίας, τόσο των συγκεκριμένων εργαζόμενων, όσο και όλων των υπαλλήλων, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από τις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η κ. υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Κέλλα ότι το υπουργείο εξετάζει την παράταση των συμβάσεων κατά έξι μήνες καταβάλλοντας προσπάθεια να διασφαλιστούν οι αντίστοιχοι χρηματοδοτικοί πόροι, που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προσθέτως, η κ. Μιχαηλίδου ενημέρωσε τον κ. Κέλλα σχετικά με την πραγματοποίηση των εμβολιασμών του προσωπικού και των περιθαλπόμενων των δομών πρόνοιας σε όλη τη χώρα, ενώ συζήτησαν για το συνολικό πλαίσιο των πολιτικών στήριξης των ευάλωτων πολιτών, που εφαρμόζει η κυβέρνηση από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης έως σήμερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ