ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Με την υφυπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής συναντήθηκε ο Γ. Μανώλης

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του Δημάρχου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη με την Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου κυρία Σοφία Βούλτεψη. Ο Δήμαρχος παρουσίασε στην Υφυπουργό την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί κατά καιρούς στο Δήμο Τεμπών με την εγκατάσταση των προσφύγων – μεταναστών και ανάπτυξε λεπτομερώς τους λόγους που ο ίδιος, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και η τοπική κοινωνία είναι αντίθετοι με την εγκατάσταση μεταναστών σε περιοχές του δήμου Τεμπών.

Η συζήτηση μεταξύ τους υπήρξε εποικοδομητική, συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες του προβλήματος και η Υφυπουργός τόνισε ότι θα λάβει υπόψη τις ενστάσεις τόσο της δημοτικής Αρχής όσο και της τοπικής κοινωνίας του δήμου Τεμπών. Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα φιλοξενίας που εφαρμόζει το Υπουργείο στα πλαίσια της επίλυσης του Μεταναστευτικού στη χώρα μας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Υφυπουργός κυρία Σοφία Βούλτεψη σε δήλωσή της, τόνισε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνάντησή μας με τον Δήμαρχο Τεμπών.  Συζητήσαμε με τον Δήμαρχο το μεταναστευτικό θέμα και τα προβλήματα  που δημιουργήθηκαν στο Δήμο Τεμπών με τις κατά καιρούς προσωρινές φιλοξενίες προσφύγων – μεταναστών σε διάφορες περιοχές του Δήμου. Στόχος της Κυβέρνησης, από την πρώτη στιγμή, αποτελεί ο περιορισμός των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Αναγνωρίζω το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία σήκωσε και σηκώνει πολύ μεγάλο βάρος. Τέλος, θέλω να τονίσω  την ανάγκη αποκατάστασης της επικοινωνίας αλλά και την ανάγκη συνεργασίας με τους δημάρχους για να δίνονται  συναινετικές  και αποτελεσματικές λύσεις».

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος  Μανώλης, σε δήλωσή του, αναφέρει:

«Η συζήτηση με την Υφυπουργό κ. Βούλτεψη ήταν ενδιαφέρουσα. Καταλαβαίνουμε και κατανοούμε ότι το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι ένα δύσκολο θέμα για τη χώρα μας, αλλά η διαχείρισή του δεν πρέπει να γίνεται με ενέργειες που προσβάλουν μήτε τους θεσμούς μήτε τις τοπικές κοινωνίες. Εξέθεσα στην Υφυπουργό τους λόγους που η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και η τοπική κοινωνία είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση προσφύγων – μεταναστών στην περιοχή μας. Οι λόγοι, οι οποίοι έχουν αναφερθεί παρά πολλές φορές είναι ιστορικοί, πολιτιστικοί, τουριστικοί, θρησκευτικοί αλλά και κοινωνικοί. Τέλος, ευχήθηκα στην Υφυπουργό υγεία κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα, σε ένα τόσο σημαντικό Υπουργείο και τόνισα την ανάγκη αγαστής συνεργασίας, ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους πολίτες μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ