ΆΛΛΟ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Π. ΣΑΡΧΩΣΗ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Τσιόπας δημ. συμβ. Δήμου Τυρνάβου, για το Πολιτιστικό Κέντρο του Αμπελώνα

Πριν μια εβδομάδα και με αφορμή την υπογραφή  σύμβασης για το  έργο ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων,  ευχήθηκα στον Δήμαρχο καλό κουράγιο, γιατί τον περιμένει πολλή δουλειά.  Τον περιμένει πολλή δουλειά γιατί έχει να τρέξει πολλά έργα που τα είχαμε ξεκινήσει εμείς ως δημοτική αρχή. Η επιβεβαίωση των παραπάνω ήρθε μέσα σε λίγες ημέρες καθώς  ο Δήμος Τυρνάβου προχωρεί σε ένα άλλο έργο που είχαμε ξεκινήσει και αφορά  τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου στο Αμπελώνα.

Ποια είναι η πορεία του έργου. Αποτυπώνοντας την πολιτιστική πραγματικότητα του Δήμου Τυρνάβου ως δημοτική αρχή διαπιστώσαμε πως:

Στην πόλη του Αμπελώνα ενώ υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα, πολλές συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται με πολιτιστικό περιεχόμενο, δεν υπήρχε ο χώρος που να μπορεί να τις υποστηρίξει.  Έτσι μελετήθηκε και υποβλήθηκε πρόταση για χρηματοδότηση έργου δημιουργίας πολιτιστικού κέντρου στο παλιό Δημαρχείο της πόλης.

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου   στις 28/8/2018 αποφασίστηκε η έγκριση της αριθ. 04/2018 μελέτης του έργου «Δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου σε τμήμα υφιστάμενου δημοτικού κτιρίου στον Αμπελώνα», συνολικού προϋπολογισμού 600.000,00€, ήτοι εργασίες αναδόχου 483.870,97€ + Φ.Π.Α. 116.129.03€, που συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τυρνάβου και θεωρήθηκε από την Προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών Έργων την 20-08-2018.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίνει την υποβολή πρότασης στην υπ’ αριθ. 398/25.06.2018  πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, του έργου «Δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου σε τμήμα υφιστάμενου δημοτικού κτιρίου στον Αμπελώνα».

Εγκρίνει την ένταξη του ανωτέρω έργου στο εγκεκριμένο πενταετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Τυρνάβου και στο αντίστοιχο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης.

Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Σαρχώση Αθ. Παναγιώτη για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Τώρα ο νέος Δήμαρχος κ. Κόκουρας προωθεί τη συνέχιση του έργου με την επικαιροποίηση της μελέτης, μετά την αποδοχή της ένταξης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο πριν ένα χρόνο.

Το έργο θα παραδώσει στου πολίτες του Αμπελώνα χώρους  σύγχρονους και λειτουργικούς και θα αναβαθμίσει αισθητικά το κέντρο της πόλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ