ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟ 2ο ΣΔΕ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε μια ακόμη αξιόλογη πρωτοβουλία προχωρά το 2ο ΣΔΕ των φυλακών Λάρισας, που σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω και της πανδημίας επιμένει να αναζητά δρόμους επικοινωνίας των εκπαιδευόμενων με την κοινωνία υλοποιώντας την ιδέα της εικαστικής συνομιλίας.

Η αλληλογραφία τέχνης, γνωστότερη ως mail art, στηρίζεται στην ιδέα του Chuck Welch από τη δεκαετία του ’90, αλλά η πρόταση υλοποίησής της σε φυλακή της Ελλάδας ξεκίνησε από τον Λαρισαίο εκπαιδευτή Αισθητικής Αγωγής στο 2ο Σ.Δ.Ε. Τρικάλων Βασίλη Ντατσιούδη, ο οποίος θα είναι και ο τεχνικός σύμβουλος του προγράμματος.

Η δράση περιγράφεται ως εξής: Όσοι από εσάς εκεί “έξω”, σε όποιο σημείο της γης κι αν βρίσκεστε, το επιθυμείτε, θα στέλνετε κάθε εβδομάδα μέσω του email: mailart.larissa@gmail.com μια σελίδα Α4 με ζωγραφιά, σκίτσο, φωτογραφία, κολάζ ή ότι άλλο θέλετε να δημιουργήσετε, το οποίο μπορεί να έχει και κάποιες σκέψεις σας, έναν στίχο ή κάτι άλλο. (Θα επιθυμούσαμε τα σχόλιά σας να μην έχουν εθνική, θρησκευτική ή σεξουαλική αναφορά).

Εμείς θα το εκτυπώνουμε και θα το δίνουμε στον συνομιλητή σας, έγκλειστο, εκπαιδευόμενο του σχολείου μας. Αυτός θα προσθέτει ότι θέλει και θα μας το επιστρέφει, για να το στείλουμε πίσω σ’ εσάς. Αυτή η εικαστική συνομιλία μπορεί να συνεχιστεί σε ίδιο ή σε νέο χαρτί. Το επώνυμό σας και το email σας θα παραμένουν άγνωστα στον έγκλειστο. Το ίδιο και σ’ εσάς το δικό τους επώνυμο.

Αξίζει να επισημανθεί πως όσοι επιθυμούν μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον από τώρα στο παραπάνω e-mail για να συγκροτηθεί η ομάδα της κοινωνίας, με τους υπεύθυνους της δράσης να ανακοινώνουν περισσότερες λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ