ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΖ. ΟΥΕΜΠ Ο Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Με μια μεστή εμφάνιση που συνοδεύτηκε από μια μεγάλη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ αποχαιρέτησε τους Λαρισαίους φιλάθλους ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ της ΚΑΕ Λάρισα Τζ. Ουέμπ, ο οποίος δέχτηκε πρόταση από ισπανικό σύλλογο και θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μούρθια.

Ο Αμερικανός με 19 πόντους και πολύ καλά ποσοστά (2/4 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 6/6 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) έβαλε την υπογραφή του στη νίκη πριν αναχωρήσει για άλλες πολιτείες, επιβεβαιώνοντας έτσι την πρόβλεψη του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Θ. Ριζούλη, που μιλώντας στο paidis.com αρχές του μήνα σημείωνε πως «αν υπάρξουν… σειρήνες θα το δούμε στην ώρα του».

Η ώρα προφανώς ήρθε και μπορεί η Παρτίζαν να μην τα κατάφερε να εντάξει στο ρόστερ της τον παίκτη, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τη Μούρθια που απέσπασε το πολυπόθητο «ναι», με τον Τζ. Ουέμπ να αποχωρεί από τη Λάρισα αφήνοντας πίσω του αγωνιστικό κενό μα και πολλούς φίλους.

Την είδηση επιβεβαίωσε με την ολοκλήρωση του ματς και ο τεχνικός της ομάδας Ν. Παπανικολόπουλος, που πλέκοντας το εγκώμιο του αθλητή ανέφερε τα εξής:

«Θα ήθελα να ενημερώσω για την απώλεια ενός σημαντικού παίκτη για μας: του Ουέμπ. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία. Όλοι μας, η διοίκηση και το προπονητικό σταφ, είπαμε ότι δεν θα σταθούμε ποτέ εμπόδιο στην καριέρα ενός παιδιού που έχει προσφέρει τόσα πολλά και είναι τόσο καλός χαρακτήρας, που δεν μπορεί να φανταστείτε. Και πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια για τη μεταγραφή του σε όλους τους παίκτες και το σταφ που στεκόντουσαν πλάι του εντός παρκέ από την έναρξη του πρωταθλήματος. Όπως βέβαια και ο προηγούμενος προπονητής, ο Λίνος Γαβριήλ, ο οποίος τον επέλεξε και είναι τιμή για την ομάδα που κάνει μια τόσο μεγάλη μεταγραφή. Εμείς θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό, παρ’ ότι δεν είναι τόσο εύκολο. Άμεσα θα συμφωνήσουμε με ένα παίκτη, που θα μας βοηθήσει και θα μας δώσει βάθος στο ροτέισιον».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

Εξάλλου μιλώντας για το παιχνίδι με την ΑΕΚ αλλά και την εξαιρετική εμφάνιση του Σμιθ ο τεχνικός της ΚΑΕ Λάρισα μοίρασε συγχαρητήρια σημειώνοντας τα εξής:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά. Τους αξίζει ένα μπράβο αφενός, για την προσπάθεια που κατέβαλαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας εντός και εκτός παρκέ και αφετέρου, για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα. Ο αγώνας είχε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο διατηρήσαμε υψηλό ρυθμό και ήταν απίθανο να συμβεί για 40 λεπτά. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ αύξησε την απόδοσή τους με αποτέλεσμα να γίνει ένα πιο σκληρό παιχνίδι τακτικής. Πήραμε κάποιες λάθος αποφάσεις, αλλά και κάποιες σωστές, καταφέραμε να «κτυπήσουμε» σε κάποια σημεία την αντίπαλό μας και κατακτήσαμε τη νίκη, που είναι μεν σημαντική αλλά μπορεί και να μην λέει τίποτα αν δεν είμαστε σοβαροί.

Για την εμφάνιση του Σμιθ: «Ο Σμιθ δεν μπορούσε να είχε ρυθμό με τα συνεχόμενα φάουλ που του έγιναν. Η προσπάθεια του Σμιθ ήταν σημαντική».

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ