Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΝΕΜΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Σε άνοιγμα των σχολείων της β/βαθμιας εκπαίδευσης προχωρά από αύριο το υπουργείο Παιδείας στέλνοντας κυριολεκτικά σαν πρόβατα σε σφαγή χιλιάδες εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, αφού όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα κανένα μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό δεν έχει ληφθεί και όλα γυρίζουν γύρω από τη μάσκα και τα ανοικτά παράθυρα εν μέσω μαθήματος και με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Και για να μην αδικήσουμε την ηγεσία του υπουργείου όπως μας ενημέρωσε σήμερα η υφυπουργός, κ. Μακρή, που πρόσφατα θυμήθηκε τον παιδονόμο για να τα μαζέψει άρον – άρον, από αύριο θα ισχύουν αυστηρά μέτρα και στα κυλικεία των σχολείων, χαχαχα!!!

Μιλώντας ανερυθρίαστα μπροστά στις κάμερες πότε η υπουργός, πότε η υφυπουργός, και πότε η γ.γ. του υπουργείου, επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες με τη βοήθεια των “δημοσιογράφων” που τις “ανακρίνουν” να μας πείσουν ότι όλα είναι καλά και όλα θα κυλήσουν ομαλά στα σχολεία μετά το πρώτο κουδούνι και μόνο κάτι μυστήριοι και παράξενοι βλέπουν προβλήματα και κινδύνους.
Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε.

Το υπουργείο έκανε ότι έπρεπε να κάνει:

Δεν προσέλαβε καθηγητές, δεν φρόντισε από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα να βρει περισσότερες αίθουσες, δεν έκανε διαγνωστικά τεστς σε καθηγητές και μαθητές, δεν ενέταξε σε πρόγραμμα εμβολιασμού τις ευπαθείς ομάδες των εκπαιδευτικών και των γονέων μαθητών, δεν φρόντισε να αυξηθούν τα δρομολόγια των αστικών σε μεγάλες πόλεις με αποτέλεσμα από αύριο παιδιά και εργαζόμενοι να αναγκαστούν να κυκλοφορούν σαν σαρδέλες σε γεμάτα λεωφορεία κ.λπ.

Την ίδια ώρα που το υπουργείο δεν έκανε απολύτως τίποτα, έρχονται και οι λοιμωξιολόγοι να μπερδέψουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Στους δρόμους δεν κάνει να κυκλοφορούν πολλά άτομα γιατί δημιουργείται συνωστισμός που είναι επικίνδυνος για την έξαρση του κορωνοϊού. Στα προαύλια των σχολείων όμως μπορούν να βγαίνουν 200 ή και 300 μαθητές, που σε αντίθεση με τους διαδηλωτές, δεν θα πληρώνουν πρόστιμα.

Τα αθλητικά σωματεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν γιατί η μπάλα είναι αντικείμενο που μεταδίδει τον κορωνοϊό όταν πρόκειται για αθλητές, όταν όμως πρόκειται για μαθητές, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το μάθημα της γυμναστικής θα γίνεται κανονικά.

Και να φανταστεί κανείς ότι αυτά είναι κάποια λίγα από όσα αντικρουόμενα που έχουν ειπωθεί το τελευταίο διάστημα, αναδεικνύοντας περίτρανα την προχειρότητα και την κατά το δοκούν διαχείριση της πανδημίας και των απαγορεύσεων.

Ομως επειδή έχουμε μπροστά μας ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο αφορά ανθρώπινες ζωές, που είναι βέβαιο ότι θα κινδυνεύσουν με το άνοιγμα των σχολείων εξαιτίας την επικίνδυνης ανεμελιάς και ανευθυνότητας της κ. υπουργού που την Παρασκευή αντί να ετοιμαστεί για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων έτρεχε να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα ΑΕΙ λες και δεν είχε άλλες μέρες για να το κάνει, είναι βέβαιο ότι για ότι και αν συμβεί από εδώ και πέρα αποκλειστικά υπεύθυνοι θα είναι πρώτα η κ. Κεραμέως που δεν έκανε απολύτως τίποτα, και φυσικά ο κ. Μητσοτάκης που δεν φρόντισε να την αλλάξει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ