Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΑΥΞΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Πολλές αλλαγές έφερε στη ζωή μας η πανδημία του κορωνοϊού και οι απαγορεύσεις που πηγάζουν από αυτή επηρεάζοντας και αυτά ακόμη τα ήθη και τα έθιμα. Ενα από τα παραδείγματα που το αποδεικνύουν αυτό είναι και η συμπεριφορά των νέων ζευγαριών που μας είχαν συνηθίσει στην πλειοψηφία τους τα προηγούμενα χρόνια σε λαμπρές γαμήλιες τελετές και δεξιώσεις παρουσία πολλών συγγενών και φίλων.

Σύμφωνα με το ληξιαρχείο του δήμου Λαρισαίων το 2019 χρονιά προ κορωνοϊού δηλαδή στη Λάρισα έγιναν 501 γάμοι αριθμός κοντά στο μέσο όρο όλων των προηγούμενων χρόνων όταν η ζωή κυλούσε φυσιολογικά χωρίς καραντίνες, απαγορεύσεις, περιορισμούς και φόβο για τον ιό. Μάλιστα στο 2019 οι 281 γάμοι ήταν θρησκευτικοί και οι 220 τελέστηκαν στο δημαρχείο.

Φτάνοντας όμως στο 2020 με τον κορωνοϊό να δείχνει τα νύχια του και τη χώρα να μπαίνει σε καραντίνα από το Μάρτιο ο συνολικός αριθμός των γάμων στο δήμο Λαρισαίων ακολουθώντας τη γενική εικόνα των απαγορεύσεων μειώθηκε αισθητά και έτσι είχαμε μόλις 337 γάμους σύμφωνα με το ληξιαρχείο. Εκείνο όμως που ανέδειξε η καραντίνα ήταν το γεγονός ότι λόγω των απαγορεύσεων και των περιορισμών τα περισσότερα ζευγάρια προτίμησαν να ανέβουν τα σκαλιά του δημαρχείου και έτσι οι περισσότεροι από τους μισούς γάμους ήταν πολιτικοί.

Πιο συγκεκριμένα είχαμε 160 θρησκευτικούς γάμους και 177 πολιτικούς.

Πάντως και το 2021 που ξεκίνησε με καραντίνα και περιορισμούς κατέγραψε μέσα στις πρώτες 4 εβδομάδες του χρόνου 12 γάμους εκ των οποίων οι 7 ήταν πολιτικοί.

Πάντως είτε με παπά είτε με δήμαρχο το δίσεκτο 2020 γάμοι έγιναν αν και λιγότεροι και εν μέσω καραντίνας…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ