ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ Η ΣΤ. ΜΠΙΖΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ  Γ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Κ. Στέλλα Μπίζιου. Η κ. Μπίζιου μετέφερε στον κ. Κεφαλογιάννη τις ανησυχίες και τον προβληματισμό των αυτοκινητιστών ταξί, όπως προέκυψαν από την συνάντησή της με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών Ταξί Λάρισας κ. Νίκο Πιπερίδη και τόνισε την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες του κλάδου τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κ. Μπίζιου δήλωσε σχετικά:

«Προ ημερών κατέθεσα αναφορά στα συναρμόδια Υπουργεία εκθέτοντας αναλυτικά όλα τα κρίσιμα ζητήματα που, εξαιτίας της πανδημίας, αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί.

Με τον φίλο υφυπουργό Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη συναντήθηκα για να τον ενημερώσω και προσωπικά για την κατατεθείσα αναφορά μου αλλά και από κοινού να εξετάσουμε τις προτάσεις και τα αιτήματα του κλάδου προκειμένου να προωθήσουμε τις ενδεδειγμένες λύσεις.

Οι επαγγελματίες οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί, είναι από τους πλέον πληττόμενους από την πανδημία του COVID – 19. Ο περιορισμός του ενός επιβάτη ανά όχημα είχε ως αποτέλεσμα και οι λίγοι που μετακινούνται να επιλέγουν άλλους τρόπους εκτός από το ταξί. Την περίοδο των lock down τα περισσότερα ταξί ακινητοποιήθηκαν και τα έσοδα τους κινήθηκαν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να συσσωρεύουν χρέη και να δυσκολεύονται στην εξυπηρέτηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων και φυσικά στην καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Η ηγεσία του Υπουργείου έχει αποδείξει και την ευαισθησία και την αποτελεσματικότητά της. Στόχος μας είναι η εξεύρεση των εργαλείων εκείνων που θα εξασφαλίσουν την επιβίωση των ανθρώπων του κλάδου. Είμαι βέβαιη ότι με συνεργασία και διάθεση θα βρούμε τη λύση για κάθε πρόβλημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ