ΟΜΗΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Δεν κρύβουν την αγωνία τους για τα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα μεταπτυχιακοί φοιτητές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που υλοποιεί σχετικό πρόγραμμα σε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πατρών, οι οποίοι επικοινώνησαν με το paidis.com.

Οπως αναφέρουν παρατηρείται πρόβλημα με την πρακτική τους άσκηση η οποία είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί εδώ και σχεδόν τρία εξάμηνα και το θέμα αυτό απασχολεί πάμπολλους φοιτητές του μεταπτυχιακου ειδικής αγωγής και σχολικής ψυχολογίας.

Εκείνο που τους ενοχλεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι η κ. Κεραμέως εδώ και 10 μήνες δεν έχει προτείνει κάποια ουσιαστική λύση για εναλλακτικό τρόπο διεξαγωγής της πρακτικής.

“Είναι ένα γεγονός που μας αγχώνει και μας προβληματίζει καθώς δεν μπορούμε να οργανώσουμε τις ζωές μας”, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Οτι και να πούμε είναι λίγο αν αναλογιστεί κανείς ότι η υπουργός που έχει χρόνο για να φέρει αστυνομία στα πανεπιστήμια, να αναστατώσει τη Γ’ λυκείου με τις αλλαγές στο μηχανογραφικό, να δημιουργήσει πρόβλημα στην εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια, να διαλύσει την τεχνική εκπαίδευση, δεν μπορεί να βοηθήσει τους μεταπτυχιακούς φοιτητές να λύσουν το πρόβλημα με την πρακτική τους ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να βγουν με εφόδια στην αγορά εργασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ