ΠΡ.ΑΞΙ.: ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 9ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή Λάρισας κατέθεσε η Δημοτική Παράταξη Λαρισαίων «Πρωτοβουλία αξιών ΠΡΑΞΙ για τη Λάρισα» με Επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Γούλα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το 9ο νηπιαγωγείο  Λάρισας.

Στην ερώτηση,  που συνυπογράφουν ο Επικεφαλής της Παράταξης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άκης Νασιώκας, αναφέρονται τα ακόλουθα: «: 1) τα 127 νήπια-προνήπια χρησιμοποιούν καθημερινά σκάλες τόσο για την προσέλευση και αποχώρηση από το Νηπιαγωγείο όσο και για το διάλειμμά τους.

2) οι τουαλέτες (4 για 127 μαθητές) βρίσκονται σε απόσταση από τις αίθουσες, στο διάδρομο (κοινόχρηστος με το Κέντρο δια Βίου Μάθησης) του ορόφου.

3) ο περιφραγμένος χώρος όπου γίνεται το διάλειμμα των νηπίων βρίσκεται σε απόσταση από το κτίριο και γονείς του βρεφονηπιακού Σταθμού διασχίζουν με τα αυτοκίνητά τους. Η κεντρική είσοδος της αυλής του κτιριακού συγκροτήματος δεν κλείνει σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας και μπαινοβγαίνουν αυτοκίνητα.

Για το τρέχον σχολικό έτος 2020-21, λόγω ειδικών συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας, χρειάζεται διαφορετικό ωράριο λειτουργίας με το Κέντρο δια Βίου Μάθησης  για την ασφαλή λειτουργία του νηπιαγωγείου, η δε κεντρική είσοδος της αυλής καθώς και η είσοδος του κτιρίου να παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του νηπιαγωγείου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την ασφαλή λειτουργία των νηπιαγωγείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πλέον οι γονείς-κηδεμόνες υποδέχονται τα νήπια στην είσοδο του κτιρίου (στο ισόγειο) και με ευθύνη των νηπιαγωγών οδηγούνται από τις σκάλες στις αίθουσες στον α΄ όροφο. Οι γονείς δεν εισέρχονται στην είσοδο του κτιρίου (μέχρι πέρυσι οι γονείς ανέβαζαν τα παιδιά τους στον πρώτο όροφο).

Η είσοδος του κτιρίου, εκεί που γίνεται η υποδοχή 127 νήπια, λειτουργεί και ως χώρος διανομής γάλακτος του  Δήμου Λαρισαίων. Επιπρόσθετα το νηπιαγωγείο  έχει κοινή είσοδο, σκάλες και διάδρομο με το Κέντρο δια Βίου Μάθησης. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας  του (7:45π.μ. έως 16:00μ.μ.) ενήλικες του προγράμματος διανομής γάλακτος και ενήλικες που παρακολουθούν τα προγράμματα του κέντρου, προνήπια-νήπια και εκπαιδευτικοί συναντιούνται στους κοινόχρηστους χώρους, με όποιο κίνδυνο μετάδοσης του υιού COVID-19. Για τους αυστηρά χρησιμοποιούμενους από το νηπιαγωγείο χώρους κρατείται ημερολόγιο επισκεπτών. Για τους κοινόχρηστους είναι αδύνατον.

Με την παρούσα ερωτάτε η Δημοτική Αρχή αν υπάρχει κάποια πρόβλεψη εκ μέρους της, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ανωτέρω περιγραφόμενη κατάσταση»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ