ΟΙ ΈΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ “ΧΑΡΤΙ”

Συνάντηση με τον υπουργό Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο στο Πεντάγωνο είχε ο Χρ. Κέλλας

Η αποτρεπτική ισχύς της χώρας, η αύξηση της θητείας των στρατεύσιμων, η αποκατάσταση των ΑΣΣΥ 91/92 και η εξέλιξη των αξιωματικών Π.Α. του Ν.Δ. 445/74 βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο Πεντάγωνο, με τη συμμετοχή του ΓΓ Εθνικής Άμυνας Αντώνη Οικονόμου.

Έλευση Ραφάλ και απόκτηση φρεγατών

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας εγγυώνται την εθνική ασφάλεια και ενισχύουν την εθνική αυτοπεποίθηση, τόσο για την αντιμετώπιση της Τουρκίας, όσο και κάθε εξωτερικής απειλής», ενώ ενημερώθηκε από τον υπουργό για τις λεπτομέρειες της έλευσης των μαχητικών «Ραφάλ», που θα ενισχύσουν την Πολεμική Αεροπορία στη φύλαξη του Αιγαίου, καθώς και την προοπτική ναυπήγησης και απόκτησης 4 φρεγατών.

12μηνη και 9μηνη θητεία στα τρία όπλα

Οι κ.κ. Κέλλας και Παναγιωτόπουλος συζήτησαν για την αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς σε 12 μήνες και τον καθορισμό θητείας 9 μηνών – και στα τρία όπλα – για τους υπηρετούντες σε περιοχές με ειδικά επιχειρησιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, που θα ισχύσουν από τη μεθεπόμενη σειρά στρατεύσιμων.

ΑΣΣΥ 91/92 και μονιμοποιηθέντες αξιωματικοί Π.Α.

Ο κ. Κέλλας επανήλθε στο θέμα των ΑΣΣΥ 91/92, σημειώνοντας πως «πρέπει να αποκατασταθεί εξ ολοκλήρου η αδικία», έπειτα από τη σχετική ρύθμιση που έφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος πριν τα Χριστούγεννα για την ισότιμη σταδιοδρομική εξέλιξη όσων συμπλήρωσαν 25 έτη πραγματικής υπηρεσίας το 2015. Επίσης, έθεσε και το ζήτημα της υπηρεσιακής εξέλιξης και ιεραρχίας μονιμοποιηθέντων αξιωματικών Π.Α. του Ν.Δ. 445/74.

Ο υπουργός απάντησε ότι έχει δρομολογήσει την επίλυση του προβλήματος των ΑΣΣΥ 91/92, ενώ ανέφερε ότι θα εξετάσει και το αίτημα των μονιμοποιηθέντων αξιωματικών Π.Α. του Ν.Δ. 445/74.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό για την ανταπόκρισή του και, αποχωρώντας από το Πεντάγωνο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε φορά που εξέρχομαι από το ΥΠΕΘΑ μετά από συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου είμαι πιο αισιόδοξος για το εις βάθος έργο που επιτελείται στην ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων και, βέβαια, ως πολίτης της χώρας νιώθω πιο ασφαλής.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας είναι το ισχυρότερο διαπραγματευτικό μας “χαρτί” στη διαδικασία των διερευνητικών επαφών με τους Τούρκους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ