ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΑΡΦΙ» ΤΗΣ Κ. ΣΠΑΝΟΥ

Άνοιξε δρόμους ανηφορικούς η καταγγελία της Σ. Μπεκατώρου, με τους ανθρώπους του θεάτρου να παίρνουν την σκυτάλη σε μια γενναία κίνηση να σπάσουν επιτέλους «αποστήματα» ετών. Και αν στην περίπτωση της χρυσής ολυμπιονίκη η κοινωνία και οι θεσμοί της (στην πλειοψηφία τους) επέδειξε αντανακλαστικά, μάλλον δεν συνέβη το ίδιο στον χώρο της Τέχνης, με τους περισσότερους να λάμπουν διά της… αφωνίας τους κρατώντας αποστάσεις και άλλους τόσους να λειτουργούν με τη γνωστή τακτική της «κλειδαρότρυπας».

«Ευχαριστούμε την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου που άνοιξε αυτόν τον δύσκολο δρόμο της καταγγελίας για προσβολή του φύλου μας (και κάθε έμφυλης βίας) με πολλαπλούς τρόπους. Ευχαριστούμε τα Πολιτικά Κόμματα που ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ πλήρως όταν οι καταγγελίες έφτασαν στο τοπίο του θεάτρου και έτσι μας σπρώχνουν χαρούμενα στην ελευθερία της γνώμης μας», ήταν η χαρακτηριστική ανάρτηση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Θεσσαλικού Θεάτρου Κ. Σπανού, που δεν δίστασε να σχολιάσει την στάση τους.

«Το θέατρο αντανακλά την αρετή και όχι τον ενάρετο. Το πέσιμο, όχι τον πεσμένο. Ακριβώς αυτό, το… πέσιμο είναι το θέμα μας, όχι ο πεσμένος», συγκλόνισε στη ραδιοφωνική της αλφαβήτα, επιλέγοντας το πρώτο γράμμα της και τη λέξη «Αποφράσσω» για να καταθέσει σε μόλις 2’ λεπτά και 15’’ την άποψή της για τα όσα συμβαίνουν.

Χρειάζεται να σχολιάσουμε;

Ε.Π.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com