ΠΡΟΣΤΙΜΟ 300 € ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΠΟΔΙ…

Τake away: Θα τιμωρούνται και όσοι περιμένουν στην ουρά – 3.000 ευρώ το πρόστιμο για την επιχείρηση

Αλλαγές από σήμερα, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου για όσες επιχειρήσεις και ειδικότερα για καφετέριες και όσα καταστήματα εστίασης είναι ανοιχτά, και λειτουργούν με τη μέθοδο του take away, καθώς προβλέπονται πλέον τσουχτερά πρόστιμα.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το βράδυ της Δευτέρας. Με την ΚΥΑ τροποποιείται το σημείο 17 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1, με την προσθήκη της απαγόρευσης παραμονής πελατών στον εξωτερικό χώρο επιχειρήσεων εστίασης.

Ειδικότερα, η τροποποίηση αφορά στο σημείο 17 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1 της ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00» (ΦΕΚ Β’ 341).

Η απόφαση αναφέρει ότι «οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και κάθοδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com