Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΗ “ΧΑΡΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ”

Η ανακοίνωση της παράταξης που υπογράφει η επικεφαλής της Μ. Κωστή

Σε “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” προσπαθούν  να μετατρέψουν   τους δήμους όλης της χώρας, με την εισαγωγή προς ψήφιση στα Δημοτικά Συμβούλια της χάρτας δικαιωμάτων αστέγων, που κατά την άποψη της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών, η εισήγηση που μας προτείνεται από την δημοτική αρχή, αποτελεί ένα ευχολόγιο για τα δικαιώματα των αστέγων και τίποτα άλλο.

Ένα ευχολόγιο, ένα κείμενο υποκρισίας που μας έρχεται σαν κατεύθυνση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που μαζί με τις αστικές κυβερνήσεις κάθε απόχρωσης, δηλαδή αυτούς  που είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή της πολιτικής που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, προκειμένου να “νίψει” τα χέρια της, σαν Πόντιος Πιλάτος. Ζητά από τον δήμο μας να συμμετάσχει σε καμπάνια για τα δικαιώματα των θυμάτων τους, των αστέγων, πιστοποιώντας αυτό που λέει ο λαός μας:” να σε σφάξω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι”.

Τι δικαιώματα άραγε μπορεί να έχει ο άστεγος σε αυτή την κοινωνία της εκμετάλλευσης, της ανισότητας και του ανταγωνισμού που ζούμε;

Ανάμεσα στη λίστα με τα 11 δικαιώματα που μας κάλεσε η δημοτική αρχή να υιοθετήσουμε, υπάρχει το δικαίωμα χρήσης των δημοσίων χώρων, της αξιοπρεπούς στέγασης, στα λόγια, της ίσης μεταχείρισης, της ψήφου, αλλά και το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή (τι κοροϊδία),χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στο

δικαίωμα για  πλήρη και σταθερή εργασία, με ΣΣΕ, με ικανοποιητικούς μισθούς, σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η ικανοποίηση του οποίου θα κάλυπτε όλα τα υπόλοιπα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συνέπραξε  σε αυτή την καμπάνια με γενικόλογες και χωρίς κανένα περιεχόμενο, υποκριτικές διακηρύξεις, σ’ αυτά “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”, καταψηφίζοντάς την.

Η ανεργία  και η οικονομική δυσπραγία, που αναγκάζουν τους πολίτες να γίνουν άστεγοι, δεν είναι φυσικά ούτε τυχαία φαινόμενα. Είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής των πολιτικών που γεννά το συγκεκριμένο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό σύστημα που ζούμε. Αυτή την αλήθεια προσπαθεί να συγκαλύψει αυτή η “πρωτοβουλία” της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να δείξει ότι τάχα ενδιαφέρεται για τα θύματά της, καλώντας μας  να βοηθήσουμε.’Οχι για τους άστεγους.

Βοήθεια  για τα άμεσα προβλήματα μπορεί να δώσει ο αγώνας:

-Ενάντια στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, που ξεσπιτώνουν λαϊκές οικογένειες

-Ενάντια στον ΕΝΦΙΑ, που αναγκάζει ανέργους να πληρώνουν ενοίκιο στο σπίτι τους. Ποσό που πιστοποιείται στη ΔΟΥ για είσπραξη.

-Για άμεση επιδότηση όλων των άνεργων από τον ΟΑΕΔ κατά τη διάρκεια της ανεργίας τους.

-Για το ακατάσχετο των λογαριασμών όλων των άνεργων.

-Για την απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη και τέλη ύδρευσης.

-Για να μην γίνεται καμία διακοπή ρεύματος, ύδρευσης στους ανέργους που αδυνατούν να πληρώσουν.

-Για άμεσα, συγκεκριμένα, μέτρα παρέμβασης στα ζητήματα υγείας, κατοικίας, σίτισης, υγιεινής που μπορεί να ανακουφίσουν προσωρινά τους άστεγους.

-Για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους.

Τέτοια απόφαση πρέπει, κατά την άποψή μας, να πάρει το Δημοτικό συμβούλιο.

Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε να πάρουν μέρος οι συνδημότες μας που στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι αγρότες-κτηνοτρόφοι, μικρομεσαίοι επαγγελματίες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα πρωτοστατεί σε αυτόν τον αγώνα, τόσο με παρεμβάσεις της στο ΔΣ, όσο και με την συμμετοχή στα κινήματα των εργατοϋπαλλήλων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων γεωργοκτηνοτρόφων και επαγγελματιών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ