ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΔΕ

Ανακοίνωση του δ.σ. που διεκδικεί ασφαλή σχολεία και προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών

Δυστυχώς παρά τις εκκλήσεις μας και  τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων, τα προγραμματισμένα rapid tests για το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31-1-21 , πριν ανοίξουν τα σχολεία, δεν έγιναν ποτέ. Ο ΕΟΔΥ χωρίς καμία σοβαρή εξήγηση ακύρωσε την διαδικασία. Η κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει η κοινωνία κάποιους δεν τους απασχολεί σοβαρά. Η εκπαιδευτική κοινότητα είναι δικαίως για μία ακόμη φορά σε αναστάτωση.

Όπως φαίνεται το σχέδιο της κυβέρνησης στην όλη διαχείριση της πανδημίας είναι η μετατόπιση της ευθύνης στην κοινωνία και αντίστοιχα την ευθύνη λειτουργίας των σχολείων στους ίδιους τους συλλόγους διδασκόντων.

  Απαιτούμε:

  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές αίθουσες, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές ανά τμήμα.
  • Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι μετάθεση αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.
  • Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
  • Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις. Ανάκληση της εγκυκλίου για αξιολόγηση μαθητών. Επανάληψη της διδαχθείσας ύλης με δια ζώσης διδασκαλίας όταν ανοίξουν τα σχολεία. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι δεν είμαστε αναλώσιμοι, ούτε εμείς ούτε οι μαθητές μας.

Σας καλούμε όλες  και όλους (με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας)  σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Θεσσαλίας την Τετάρτη 3-1-21  στις 14:15.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ