ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση – κάλεσμα που υπογράφουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Λάρισας

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές οργανώσεις ν. Λάρισας  στηρίζουν  και συμμετέχουν  στην Ημέρα δράσης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2021 που έχουν προγραμματίσει η ΟΕΝΓΕ και  Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας Λάρισας,  οργανώνοντας  συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας  στο Κέντρο Υγείας Λάρισας (πρώην ιατρεία ΠΕΔΥ) στις 10:30 το πρωί στην είσοδο (Ρούσβελτ 4).

Το ζήτημα της Υγείας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας αλλά όλους, πολύ περισσότερο εμάς τους συνταξιούχους. Η Υγεία είναι Κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Οι συνταξιούχοι της χώρας μας είναι εκείνη η κοινωνική ομάδα που στον εργασιακό της βίο έχει πληρώσει και πληρώνει και σήμερα με μεγάλα ποσά κρατήσεων για την υγεία, πληρώνουμε πάνω από 50 χρόνια κλάδο υγείας και δεν έχουμε πλήρη κάλυψη. Η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη έχει εγκαταλειφθεί πλήρως και τώρα την μετατρέπουν αποκλειστικά σε εμβολιαστικά κέντρα, εγκαταλείποντας κάθε άλλη δραστηριότητα.

Η εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει καθημερινά η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφού υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, θεραπευτήρια γενικά στις δομές υγείας. Μεγάλες ελλείψεις γιατρών στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και προβλήματα που τους δυσκολεύουν ακόμη και στην συνταγογράφηση.

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Απαιτούμε άμεσα μέτρα για τη προστασία της υγείας και της ζωής μας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ