ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ 2 ΓΙΑΤΡΩΝ

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Λάρισας (Κ.Ι.Φ.Λ.) εκφράζει την βαθιά του οδύνη για τον απρόσμενο και άδικο χαμό δυο νέων ανθρώπων του Τηλέμαχου Ζαφειρίδη και του Θοδωρή Χατζόπουλου. Μοιράζεται με τους ανθρώπους του ΓΝΛ  την απώλεια δύο μάχιμων γιατρών που έδιναν καθημερινά με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια τη μάχη, στη σκληρή πραγματικότητα της πανδημίας. Εκφράζει από βάθους καρδιάς συλλυπητήρια, συμμετέχει στον πόνο και στέκεται δίπλα στις οικογένειες των δύο γιατρών.

Οι άνθρωποι του Κ.Ι.Φ.Λ. έχουμε ένα λόγο παραπάνω να νιώθουμε φτωχότεροι εδώ και λίγες μέρες. Ο Τηλέμαχος ήταν ένας από τους ανθρώπους που από το ξεκίνημα του αυτοοργανωμένου εγχειρήματος του  Κ.Ι.Φ.Λ. και για χρόνια, έχτιζε με το υστέρημα του χρόνου και το περίσσευμα της καρδιάς του, τη συλλογική μας προσπάθεια να πραγματώνεται μια αλληλεγγύη χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς προσμονή ανταμοιβής, στα χρόνια που οι μνημονιακές πολιτικές είχαν πετάξει έξω από το καταρρακωμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας εκατομμύρια συμπολιτών μας.

Αυτές οι λίγες γραμμές, φορτισμένες από τον πόνο της απώλειας, δεν είναι αποχαιρετισμός. Είναι η θέληση μας  να κρατήσουμε ζωντανά κοινά βιώματα και μνήμες , οξυγόνο στην προσπάθεια να παίρνουν υπόσταση στο σήμερα συλλογικές αντιστάσεις και οράματα. Μνήμες ανθρώπων σαν τον «δικό» μας Τηλέμαχο, σαν τον Θοδωρή που δεν συναντήθηκαν οι δρόμοι μας, σαν τόσους άλλους , που καθημερινά αναμετριούνται με το μπόι τους, που βάλανε και βάζουνε πλάτη για να γυρίσει ο ήλιος, τι κι αν θέλει δουλειά πολλή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ