ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΗΛΙΚΟ ΚΛΕΦΤΗ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Για τη διάπραξη μίας ακόμη κλοπής σε βάρος αγροτών στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου κατηγορείται ένας 17χρονος ο οποίος έχει συλληφθεί αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν για κλοπές και διαρρήξεις για να αφεθεί λίγο αργότερα ελεύθερος με εντολή των εισαγγελικών αρχών λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Αυτή τη φορά ο ανήλικος δεν συνελήφθη αφού είχε παρέλθει το αυτόφωρο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή που είχε διαπράξει στις 28 Ιανουαρίου όταν από τρακτέρ αφαίρεσε το ποσό των 25 ευρώ, 2 διαβατήρια και μία τραπεζική κάρτα.

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε και παραδόθηκε στον παθόντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com, ο ανήλικος έχει διαπράξει πολλές περισσότερες κλοπές από αυτές που έχουν καταγγελθεί αφού αρκετοί αγρότες θεωρώντας ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθεί ή να συμμορφωθεί δεν καταγγέλλουν τις κλοπές στην αστυνομία.

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΝΗΛΙΚΟΥ

Εν τω μεταξύ η ακραία παραβατική συμπεριφορά του ανηλίκου προκαλεί πολλά ερωτήματα και στην τοπική κοινωνία που αναρωτιέται για το αν υπάρχουν πίσω από τον 17χρονο κάποια άτομα που μπορούν να τον φροντίσουν, να τον συμβουλεύσουν και να τον κατευθύνουν σε μια διαφορετική ζωή.

Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του paidis.com, ο ανήλικος που δεν έχει γνωρίσει πατέρα, ζει εντελώς μόνος και κοιμάται σε γνωστούς και φίλους στον οικισμό των ΡΟΜΑ στον Τύρναβο, η μητέρα του είναι εξαφανισμένη και η γιαγιά του που τον φρόντιζε έχει φύγει από τον Τύρναβο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο 17χρονος έχει γίνει και χρήστης ναρκωτικών ενώ όπως αναφέρουν κλέβει για να ζήσει αλλά και για να εξασφαλίσει τις δόσεις του.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία ακόμη δραματική ιστορία με εγκαταλελειμμένα παιδιά και σίγουρα αυτό που απαιτείται είναι να ενεργοποιηθούν οι δομές πρόνοιας του δήμου Τυρνάβου αρχικά αλλά και του σωφρονιστικού συστήματος μήπως και μπορέσουν να διορθώσουν τη συμπεριφορά αυτού του 17χρονου, ο οποίος προς το παρόν δεν δείχνει να συμμορφώνεται ούτε από τις συλλήψεις, ούτε και από τις προσαγωγές στον Εισαγγελέα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com