ΑΝΟΙΞΕ Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ 2ου ΣΔΕ

«Υποψιασμένοι» ήδη οι αναγνώστες του paidis.com για τη νέα δράση των εκπαιδευτών του 2ου ΣΔΕ των φυλακών Λάρισας, που σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία προχώρησαν στην υλοποίηση προγράμματος εικαστικής αλληλογραφίας, γνωστότερης ως mail art.

Η δράση δείχνει να βρίσκει ανταπόκριση, ενώ το 2ο ΣΔΕ μας απέστειλε και το πρώτο έργο που στάλθηκε για την εικαστική συνομιλία. Το πρόγραμμα, που φέτος θα έχει τρίμηνη διάρκεια, έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους έγκλειστους, οι οποίοι περιμένουν με ανυπομονησία την επικοινωνία τους με τους… «έξω».

Πάντα με στόχο τη γνωριμία και το χτίσιμο επικοινωνίας μέσα από την τέχνη οι ενδιαφερόμενοι, από οποιοδήποτε σημείο της γης, ύστερα από εκδήλωση ενδιαφέροντος, θα αλληλογραφούν κάθε εβδομάδα μέσω του σχολείου με έναν ενήλικα έγκλειστο, ενώ θα στέλνουν κάθε εβδομάδα μέσω του email: mailart.larissa@gmail.com μια σελίδα Α4 με ζωγραφιά, σκίτσο, φωτογραφία, κολάζ ή ότι άλλο επιθυμεί να δημιουργήσει.

Το έργο μπορεί να συνοδεύεται από κάποιες σκέψεις ή στίχο λίγων λέξεων χωρίς εθνική, θρησκευτική ή σεξουαλική αναφορά. Το σχολείο θα το εκτυπώνει και θα το δίνει στον συνομιλητή του, έγκλειστο, εκπαιδευόμενο του σχολείου. Αυτός θα προσθέτει ότι θέλει και θα το επιστρέφει μέσω του σχολείου στον συνομιλητή από την κοινωνία. Αυτή η εικαστική συνομιλία μπορεί να συνεχιστεί σε ίδιο ή σε νέο χαρτί. Δεν υπάρχει κανένας  περιορισμός  σε υλικά, τεχνοτροπίες και θέματα, ενώ τα επώνυμα και τα email των συνομιλητών θα παραμένουν άγνωστα.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ