ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΑΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

«Στα κάγκελα» για μια ακόμη φορά οι εκπαιδευτικοί της Λάρισας που διαμαρτυρήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Θεσσαλίας για τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης στο Δημόσιο Σχολείο απαιτώντας μέτρα για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

«Δεν είμαστε αναλώσιμοι, ούτε εμείς ούτε οι μαθητές μας» διεμήνυσαν μέλη της τοπικής ΕΛΜΕ και του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας», υπογραμμίζοντας πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Παιδείας, αντί να ικανοποιήσει τις δίκαιες διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος, προχωρά  σε αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που υποβαθμίζουν το Δημόσιο σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν τα εξής:

Εδώ και τώρα μέτρα για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή, με βάση τις θέσεις του κλάδου.

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η Υπουργική Απόφαση για το ωράριο των Νηπιαγωγών.

Να καταργηθούν ο νόμος 4692/2020 και η Υπουργική Απόφαση για την εσωτερική – εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο.

Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές αίθουσες, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές ανά τμήμα.

Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι μετάθεση αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.

Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις. Ανάκληση της εγκυκλίου για αξιολόγηση μαθητών. Επανάληψη της διδαχθείσας ύλης με δια ζώσης διδασκαλίας όταν ανοίξουν τα σχολεία. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ