ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΜΙΤΣΙΚΕΛΙΟΥ

Εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης το εκπαιδευτικό αεροσκάφος από πιλότο ελικοπτέρου Super Puma στο σημείο που είχαν υποδείξει νωρίτερα σήμερα οι κυνηγοί. Η περιοχή που εντοπίστηκε είναι κοντά στην Κρυόβρυση, στην πίσω πλευρά του Μιτσικελίου και καλύπτεται από χιόνι. Στο σημείο αναμένεται να ξεκινήσει επιχείρηση ώστε να προσεγγίσουν επίγειες δυνάμεις.

Το αεροσκάφος είχε χαθεί εδώ και τρεις ημέρες και ανήκε στη σχολή εκπαίδευσης επαγγελματιών πιλότων Egnatia Aviation.

Χειριστής του αεροσκάφους ήταν ένας 32χρονος εκπαιδευόμενος από το Ιράκ, ο οποίος είχε συμπληρώσει τις απαιτούμενες 40 ώρες πτήσης, μαζί με εκπαιδευτή και έτσι πετούσε μόνος του.

Η αποστολή του ήταν να απογειωθεί από τον κρατικό αερολιμένα Φίλιππος της Κοζάνης στις 11:20 το πρωί και στη συνέχεια να προσεγγίσει το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, όπου θα εκτελούσε άσκηση touch and go.

Στις έρευνες, που ήταν ιδιαίτερα δύσκολες λόγω της χαμηλής νέφωσης και της γεωγραφίας της περιοχής, συμμετείχαν εκτός από δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΜΑΚ, Ιρακινοί σπουδαστές της ιδιωτικής σχολής εκπαίδευσης πιλότων της Κοζάνης, καθώς και εθελοντές, ενώ Super Puma πραγματοποιούσε νυχτερινές πτήσεις.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζουν να επιχειρούν με 45 Πυροσβέστες και 20 οχήματα.

thecaller.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ