Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΩΡΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Νίκος Γεωργάκης εκπαιδευτικός, γραμματέας της Ο.Μ. Τυρνάβου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία επισημαίνει σε όλους τους τόνους η υπουργός Παιδείας που παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονέων των μαθητών οι οποίοι διεκδικούν πραγματικά μέτρα θωράκισης των σχολείων από την πανδημία του κορωνοϊού, εξακολουθεί να θεωρεί ως μοναδικά μέτρα προστασίας τη μάσκα, τις αποστάσεις στο διάλλειμα και το άνοιγμα των παραθύρων στις αίθουσες την ώρα του μαθήματος ακόμα και όταν οι θερμοκρασίες έξω είναι κάτω από το μηδέν.

Το να ασχοληθεί και να προωθήσει άμεσα τη διαδικασία εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, ή έστω αυτών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, φυσικά και δεν πέρασε από το μυαλό της όπως ουδέποτε είδε με θετική ματιά τις προτάσεις των εκπαιδευτικών για περισσότερες αίθουσες ώστε να είναι μικρότερα τα τμήματα και για περισσότερες προσλήψεις που θα μπορούσαν να στηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα. Δεν εξέτασε ποτέ τη δυνατότητα να γίνονται μέρα παρά μέρα τα μαθήματα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα σχολεία.

Δυστυχώς η κ. Κεραμέως και η υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου όπως και η κυβέρνηση συνολικά θεωρούν τους εκπαιδευτικούς αναλώσιμους και τους βλέπουν σαν ένα κομμάτι της συνολικής στατιστικής για την εξάπλωση της πανδημίας, χρησιμοποιώντας αντικρουόμενες εκτιμήσεις των επιστημόνων για να καθησυχάσουν όσους πιστεύουν ακόμη στις θεωρίες της και στα μεγάλα και ψεύτικα λόγια περί θωρακισμένων σχολείων και περί συνεχών μέτρων προστασίας εκπαιδευτικών και μαθητών τα οποία και δεν υπάρχουν, όπως εύκολα διαπιστώνει όποιος επισκέπτεται μία σχολική αίθουσα ή ένα σχολείο.

Η κ. Κεραμέως που όλο αυτό το διάστημα αντί να ασχοληθεί με την ασφαλή επιστροφή εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία αναλώθηκε στην προετοιμασία νομοσχεδίων για την ίδρυση αστυνομίας στα πανεπιστήμια, για προώθηση μίας άνευ ουσίας αξιολόγηση και έπαιζε με το μπαίνει ή δεν μπαίνει βαθμολογία στο α’ τετράμηνο.

Που να βρει χρόνο να διοργανώσει μαζικές δωρεάν δειγματοληψίες σε εκπαιδευτικούς και μεγαλύτερους ηλικιακά μαθητές πριν από το άνοιγμα των σχολείων, που να διεκδικήσει άμεσους εμβολιασμούς και δημιουργία περισσότερων εμβολιαστικών κέντρων.

Είπαμε αντί όλων των παραπάνω συνεχίζει να προτείνει φτάνοντας στα όρια του γραφικού μάσκες, ανοικτά παράθυρα και κουβέρτες για να αντιμετωπίσουν οι μαθητές το κρύο από τα ανοικτά παράθυρα, επιβεβαιώνοντας και επαυξάνοντας όλα όσα είχε πει ο πρωθυπουργός περί ταξικής κοινωνίας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ