ΜΕ ΗΤΤΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Η ΑΕΛ

Διαδικαστικού χαρακτήρα ο επαναληπτικός του κυπέλλου Ελλάδας για τους «βυσσινί» μετά το 5-0 της Τούμπας, με την ΑΕΛ να υποδέχεται στο στάδιο Αλκαζάρ τον ΠΑΟΚ και να αποχαιρετά και τυπικά τον θεσμό γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 1-2.

Με το μυαλό στο Σαββατιάτικο ματς-τελικό με τη Λαμία για το πρωτάθλημα οι παίκτες του Τζ. Φέστα ξεκίνησαν επιθετικά τον αγώνα και μόλις στο 4ο λεπτό ο Γιακιμόφσκι εκτέλεσε φάουλ και ο Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα έξω, ενώ η απάντηση για τους φιλοξενούμενους ήρθε 2’ λεπτά αργότερα, όταν ο Κρμέντσικ έκανε το πλασέ εντός περιοχής υποχρεώνοντας τον Νάγκι να παραχωρήσει κόρνερ.

Στο 11’ ήταν η σειρά του Μουκαντζό να φανεί απειλητικός για λογαριασμό της ΑΕΛ, με τον  Πασχαλάκη να απομακρύνει σε κόρνερ, ενώ ο ΠΑΟΚ κατέγραψε την πρώτη μεγάλη φάση στο 16’, όταν ο Λάμπρου έπιασε το σουτ, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Νάγκι.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν τελικά το σκορ στο 19’, όταν ο Τσιγγάρας με εξαιρετική ντρίμπλα απέφυγε αντίπαλό του και άλλαξε με τον Μουργκ, ο Αυστριακός του επέστρεψε την μπάλα και ο Τσιγγάρας με συρτό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα της ΑΕΛ γράφοντας το 0-1 για την ομάδα του.

Στο 25’ ο Μουργκ βγήκε από δεξιά, έφερε την μπάλα στο αριστερό και έκανε το σουτ στέλνοντάς την μόλις άουτ και στο 29’ ο δικέφαλος του Βορρά διπλασίασε τα τέρματά του, όταν ο Νινούα εκτέλεσε κόρνερ και ο Κρμέντσικ ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νάγκι για το 0-2.

Με τους «βυσσινί» σε ρόλο κομπάρσου ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά στον 36’, με τον Νάγκι να απομακρύνει το δυνατό σουτ του Μουργκ, ωστόσο η ΑΕΛ βρήκε τελικά γκολ στο 39’, όταν μετά από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Γιακιμόφσκι ο Περέιρα στην προσπάθεια του να απομακρύνει στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Πασχαλάκη μειώνοντας σε 1-2!

Με την ΑΕΛ να συνεχίζει με το αρχικό της σχήμα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και στο 55’ ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα δοκάρια του, όταν και πάλι ο Λάμπρου δοκίμασε το σουτ, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι βρίσκοντας στο δοκάρι και καταλήγοντας έξω, ενώ με τη συμπλήρωση 62’ λεπτών αγώνα ο Τζ. Φέστα επιχείρησε να ανακατέψει την τράπουλα περνώντας στο ματς τους Χουσίνο, Μιλοσάβλιεβιτς και Νούνιτς στις θέσεις των Μπεν Χατίρα, Μουκαντζό και Τρούγιτς και 2’ λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έριχνε στο παιχνίδι το πολυδιαφημισμένο μεταγραφικό απόκτημά του, τον Ιάπωνα Καγκάβα.

Η ΑΕΛ βγήκε μπροστά και στο 68’ ο Γλυνός έκανε τη σέντρα, όμως ο Τρούγιτς δεν κατάφερε να κοντρολάρει στο δεύτερο δοκάρι, ενώ στο 74’ καλό σουτ του Κούτσια πέρασε λίγο έξω και στο 80’ νέο σουτ του Καγκάβα δεν ανησύχησε τον πορτιέρε της ΑΕΛ, με τον Κούτσια στο 82’ να σημαδεύει το δοκάρι της ΑΕΛ!

Στο 88’ το γκολ του Βρακά για λογαριασμό του ΠΑΟΚ κυρώθηκε ως οφσάιντ και στις καθυστερήσεις ο Νάγκι είπε «όχι» σε σουτ του Καγκάβα (91’) όπως και σε προβολή του Κούτσια (92’) με το 1-2 να μένει μέχρι τέλους, τους φιλοξενούμενους να παίρνουν άνετα την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου και την ΑΕΛ να στρέφει την προσοχή της στο πρωτάθλημα προκειμένου να σώσει την παρτίδα δίνοντας μάχη παραμονής.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Νάγκι, Γιακιμόφσκι  (83′ Μαϊδανός), Μαξιμένκο, Γκοτζαμανίδης, Γκράουρ (66′ Γλυνός), Ηλιάδης, Καρανίκας, Τρούγιτς (64′ Νούνιτς), Μπεν Χατίρα (64′ Χουσίνο), Πινακάς, Μουκαντζό (64′ Μιλοσάβλιεβιτς)

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Μιχαηλίδης, Κρέσπο, Λύρατζης, Περέιρα (46′ Ροντρίγκο), Τσιγγάρας, Νινούα, Ουάρντα (64′ Καγκάβα), Μουργκ (46′ Αντρίγια Ζίβκοβιτς), Λάμπρου (79′  Βρακάς), Κρμέντσικ (64′ Κούτσιας)

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ/PAOK FC

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ