ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Συνεχίζονται οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Φοιτητικών Συλλόγων, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση, με νέα συλλαλητήρια την Πέμπτη 4 Φλεβάρη. Η κυβέρνηση επιχειρεί να νομοθετήσει την ένταση της καταστολής στα ΑΕΙ, ενώ με τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο στον τρόπο πρόσβασης στα ΑΕΙ, βάζει νέα εμπόδια στους μαθητές προκειμένου να σπουδάσουν στα πανεπιστήμια, περιορίζει τις επιλογές τους και επισημοποιεί πια τα πτυχία των πολλών κατηγοριών και ταχυτήτων, ενώ προλειαίνει μια νέα αναμόρφωση του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα μείνουν πολλές κενές θέσεις σε Τμήματα, ενώ η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά θα αποτελεί αποτέλεσμα «τζογαρίσματος».

Ήδη από την συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση κάνει το μαύρο – άσπρο για να υπερασπιστεί της αντιδραστικές αλλαγές που φέρνει, ενώ φτάνει και στο σημείο να ταυτίζει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και τις διεκδικήσεις τους ενάντια στα πανεπιστήμια-επιχειρήσεις, με «με την ανομία, το οργανωμένο έγκλημα, την παραβατικότητα».

Από την πλευρά τους και σήμερα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, πραγματοποίησαν πολύμορφες παρεμβάσεις στις με κεντρικούς άξονες την απόσυρση του νομοσχεδίου και τα αναγκαία μέτρα για επιστροφή στις σχολές το εαρινό εξάμηνο, με τους φοιτητές να καλούν στις Γενικές Συνελεύσεις που προγραμματίζονται τις επόμενες μέρες και το συλλαλητήριο της Πέμπτης.

Στη Λάρισα οι Σύλλογοι Φοιτητών Εστίας, ΣΕΥΠ, Τεχνολογίας, οι σύλλογοι ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, διοικητικού προσωπικού και συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας, καλούν στις 1.30 μ.μ. στην πλ. Ταχυδρομείου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ