ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΕΟ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΦΡΑΓΜΑ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ, ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΕΗ

Με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκα συναντήθηκε ο Χρ. Κέλλας

«Η κυβέρνηση της ΝΔ θα δώσει σύντομα λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη μη ένταξη πολλών νοικοκυριών στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” και σε συνεργασία με το ΤΕΕ θα υλοποιήσει νέο πρόγραμμα, με περιβαλλοντικά, κοινωνικά, γεωγραφικά κριτήρια και ενισχυμένο προϋπολογισμό».

Τη διαβεβαίωση αυτή παρείχε στο  αν. γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, Χρήστο Κέλλα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους. Ο Λαρισαίος πολιτικός μετέφερε στον Υπουργό τον προβληματισμό της διοίκησης του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας αλλά και ενδιαφερομένων για υπαγωγή στο πρόγραμμα για τον τρόπο υλοποίησής του, καταθέτοντας ταυτόχρονα τις προτάσεις των επιστημονικών φορέων για την καλύτερη αξιοποίηση του σημαντικού αυτού χρηματοδοτικού εργαλείου στο εγγύς μέλλον. Μάλιστα, ο κ. Κέλλας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα ένταξης στο πρόγραμμα όλων των προτάσεων που υποβλήθηκαν.

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ – ΔΕΗ – ΜΕΣΟΧΩΡΑ

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Κέλλας ζήτησε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος την ενίσχυση των υποδομών του ΔΕΔΔΗΕ, για να ικανοποιούνται σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα οι αιτήσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων κι άλλων ΑΠΕ. Ακόμη, παρέδωσε στον κ. Σκρέκα υπόμνημα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών με επιμέρους αιτήματα.

Επιπλέον, ο Λαρισαίος πολιτικός ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού στη διοίκηση της ΔΕΗ, προκειμένου να σταματήσει η πίεση των εισπρακτικών εταιρειών προς τους παραγωγούς για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς για το ρεύμα, που καταναλώνουν οι αγροτικές τους εκμετάλλευσεις, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, λόγω και της πανδημίας.

Τέλος, στον απόηχο της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Δυτική Θεσσαλία, ο κ. Κέλλας ενημερώθηκε από τον Τρικαλινό κυβερνητικό παράγοντα για το φράγμα της Μεσοχώρας και την υλοποίηση της εντολής του Πρωθυπουργού να ανατεθεί άμεσα σε σύμβουλο η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, καθώς και να γίνει η Αναθεώρηση Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου, ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ