ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ 32 ΣΗΜΕΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η χρηματοδότηση της μελέτης για το «Σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» του Δήμου Ελασσόνας, μετά από σχετική αίτηση που εξετάστηκε από το Δ.Σ. του Ταμείου στη συνεδρίαση της 23ης Δεκεμβρίου 2020.

Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στο ποσό των 49.600,00 € και αφορά 32 δημόσια προσβάσιμα σημεία επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχων θέσεων στάθμευσης Η/Ο, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, στο πλαίσιο ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη τη χώρα και την επέκταση της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Με την ένταξη της μελέτης ΣΦΗΟ στο Πράσινο Ταμείο ο Δήμος μας μπαίνει πλέον επίσημα στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης και θα συμβάλει στην ενίσχυση της «πράσινης» μετακίνησης με την προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων στην περιοχή.  Η εγκατάσταση 32 σταθμών επαναφόρτισης σε διάφορα σημεία του δήμου, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής, είμαστε σίγουροι πως  θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ