ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ: ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΦΟΒΟΥ

Ο γνωστός καθηγητής εμφανίζεται αισιόδοξος λόγω των αποτελεσματικών εμβολίων και θεωρεί ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες ελπίδας

Τη δική του παρέμβαση κάνει για μία ακόμη φορά μέσω της προσωπικής του σελίδας στο fb ο γνωστός καθηγητής της Ιατρικής Ηλίας Μόσιαλος  στέλνοντας το μήνυμα ότι θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η τρομολαγνεία και η καλλιέργεια φόβου για τον κορωνοϊό υποστηρίζοντας ότι λόγω των εμβολίων οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες ελπίδας. Αναλυτικά επισημαίνει τα παρακάτω:

“Ζούμε με τον ιό για ένα περίπου χρόνο. Με φόβο και πολλούς περιορισμούς. Είναι λογικό να έχουμε κουραστεί. Να μη θέλουμε άλλους περιορισμούς. Να θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα των κοινωνικών μας σχέσεων, στη δυνατότητα να ταξιδεύουμε, να βλέπουμε τους φίλους μας, να επισκεπτόμαστε τα αγαπημένα μας μέρη.

Τώρα όμως έχουμε αρκετά αποτελεσματικά εμβόλια. Υπάρχουν καθυστερήσεις στην παραγωγή τους και στη διανομή τους. Αλλά τους επόμενους μήνες τα προβλήματα αυτά θα ξεπεραστούν. Και θα αρχίσουμε να βλέπουνε τις θετικές επιπτώσεις των εμβολιασμών και στη χώρα μας και σε άλλες χώρες. Μέχρι τότε όμως πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε και να εφαρμόζουμε προσεκτικά τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και της υγείας των δικών μας ανθρώπων, της υγείας όλων των Ελλήνων πολιτών.

Με συνεχή εγρήγορση και προσαρμογή των πολιτικών ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.
Αρκετά όμως με τη συνεχή τρομολαγνεία και την καλλιέργεια του φόβου. Δεν βοηθά σε τίποτα. Αυτό που χρειάζεται είναι η συνεχής και αντικειμενική ενημέρωση για την πανδημία και τις επιστημονικές εξελίξεις.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες ελπίδας, όχι φόβου”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com