Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Το μήνυμα στη συγχαρητήρια επιστολή του Μ. Χαρακόπουλου στη Ντ. Μπακογιάννη για την εκλογή της στο Συμβούλιο της Ευρώπης

«Εκ μέρους της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) σας συγχαίρουμε για την εκλογή σας στην θέση της Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία στο υψηλό σας αξίωμα προς όφελος των λαών της Ευρώπης στις κρίσιμες στιγμές που βιώνουμε όλοι».

Τα παραπάνω σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συγχαρητήρια επιστολή που απέστειλε προς την κ. Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της στη θέση της Αντιπρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ στην επιστολή του προς την κα Μπακογιάννη, που συνυπογράφεται και από τον πρόεδρο της Γ.Σ. του θεσμού κ. Σεργκέι Γκαβρίλοφ, σημειώνει επίσης, ότι «η Ευρώπη, καλείται να συνεχίσει να συνιστά τον φάρο της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, υπηρετώντας τις βασικές αρχές και αξίες επί των οποίων θεμελιώθηκε το κοινό μας οικοδόμημα.

Σε ένα περιβάλλον ταυτόχρονων σοβαρών προκλήσεων στο οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και ιδεολογικό πεδίο, και όπου η ευρωπαϊκή ενότητα υπονομεύεται από την επικράτηση μικροεθνικών συμφερόντων και την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού, συνιστά αδήριτη ανάγκη να εμβαθύνουμε και στερεώσουμε θεσμικά το κοινό μας ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει σημειώνοντας ότι «η Δ.Σ.Ο, θεσμός που εκπροσωπεί 25 χώρες, με την 27χρονη εμπειρία που διαθέτει στη διαχείριση θεμάτων κοινοβουλευτισμού και πολιτισμού, είναι στη διάθεσή σας για μια γόνιμη συνεργασία».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com