ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Τί θα γίνει με τους μαθητές που από Δήμους που έχουν χαρακτηριστεί “κόκκινοι”, μετακινούνται για μάθημα σε άλλους Δήμους;

Συνεχίζοντας να επιμένει η κυβέρνηση στο δόγμα “τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοικτά” με δεδομένη την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε όλη την επικράτεια και ειδικά σε περιοχές όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα δημιουργεί πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά που θέλει να λύσει κρατώντας ανοικτά τα σχολεία, αφού πλέον κατάφερε και δημιούργησε μαθητές 2 ταχυτήτων και ειδικά στην ευαίσθητη 3η Λυκείου της οποίας οι μαθητές ετοιμάζονται για πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Σαν να μην έφτανε το μπάχαλο που προκάλεσε με τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής και στη σύνταξη του μηχανογραφικού ήλθε τώρα και το ανοιγοκλείσιμο των σχολείων να συμπληρώσει το χάος, αφού οι μισοί και περισσότεροι μαθητές των Λυκείων της χώρας βρίσκονται και πάλι εκτός τάξης όταν συμμαθητές τους σε άλλες περιοχές παρακολουθούν δια ζώσης μαθήματα.

Επιπλέον, με τους μισούς και πλέον μαθητές εκτός τάξης, δημιουργείται και ένα ακόμη πρόβλημα που έχει να κάνει με τους μαθητές δήμων που βρίσκονται στο κόκκινο.

Τα Λύκεια που λειτουργούν στα όρια αυτών των δήμων θα παραμείνουν κλειστά, ενώ μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα σε σχολεία όμορων δήμων που δεν είναι στο κόκκινο (για παράδειγμα, στο Δήμο Λαρισαίων παρακολουθούν μαθήματα, μαθητές που προέρχονται από τον …”κόκκινο” Δήμο Τεμπών), θα πρέπει να πάνε στα μαθήματά τους γιατί αλλιώς θα παίρνουν απουσίες, και φυσικά, με την παρουσία τους στα σχολεία, προερχόμενοι από κόκκινες περιοχές, υπάρχει κίνδυνος να μεταφέρουν τον κορωνοϊό στα σχολεία τους.

Άλλωστε είναι πλέον γενικά αποδεκτό, ότι το μέτρο της χρήσης μάσκας δεν λειτουργεί, και μία βόλτα στα σχολεία και ειδικά τις ώρες του διαλείμματος αυτό αποδεικνύει, αφού η πλειοψηφία των μαθητών και συνωστίζεται και δεν φοράει μάσκα.

Κατά συνέπεια εκείνο που χρειάζεται είναι γενναιότητα και υπευθυνότητα από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Γενναιότητα για να παραδεχτεί ότι τα σχολεία είναι αθωράκιστα και ανίκανα να προστατέψουν μαθητές και εκπαιδευτικούς, και κατά συνέπεια ήταν λάθος το άνοιγμά τους τη στιγμή που η χώρα απειλείται με ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, και υπευθυνότητα για να πάρει την απόφαση να τα κλείσει σήμερα κιόλας πριν γίνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί πειραματόζωα και στατιστικά αριθμητικά δεδομένα του κορωνοϊού.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ