ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ…

Ανακοίνωση των εκλεγμένων με τη ΔΑΚΕ στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας Θανάση Φούντα , Δάφνης  Μπατσίλα  και Κώστα Κωστόπουλου για τη μαγνητοσκόπηση της τηλεδιάσκεψης για την επαγγελματική εκπαίδευση

Συναδέλφισσες  και  συνάδελφοι
Είναι σε όλους γνωστό ότι η κοινωνία μας περνάει μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους στην ιστορία της. Για να αντιμετωπίσουμε την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, λόγω της πανδημίας , χρειάζεται σύνεση, ενότητα και ψυχραιμία.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων θεώρησε σωστό να βομβαρδίσει με αλλεπάλληλα νομοθετήματα , χωρίς κανένα διάλογο την εκπαιδευτική κοινότητα , σε συνθήκες εγκλεισμού, με την ψυχολογία των μαθητών μας και των οικογενειών τους  σε κακή κατάσταση, με τις ζωές μας σε κίνδυνο και ένα μεγάλο μέρος των συμπατριωτών μας να παλεύουν κυριολεκτικά για την επιβίωσή τους.

Δυστυχώς μέσα σ’ αυτόν τον ορυμαγδό που απειλεί όλους μας, είμαστε αναγκασμένοι να ασχοληθούμε  για να σας ενημερώσουμε, σχετικά με  τα τερτίπια της παράταξης των ΣΥΝΕΚ στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας. Αυτό δεν το κάνουμε φυσικά για να τους πείσουμε να αλλάξουν στάση . Άλλωστε για όσους παρακολουθούν τις συνεδριάσεις μας και βλέποντας την απαράδεκτη συμπεριφορά τους, καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι μάλλον ανώφελο. Σκοπός μας είναι να προασπίσουμε την αλήθεια από την ακατάσχετη ψευδολογία τους , παραθέτοντας τα πραγματικά στοιχεία. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι όσο κι αν προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα με φτηνούς επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς  , λασπολογία και χοντροκομμένες ψευτιές , τόσο πιο βίαια προσγειώνονται σ’ αυτή.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Αναφερόμενοι στο περιβόητο προσφιλές τους θέμα σχετικά με την τηλεδιάσκεψη για την Τεχνική Εκπαίδευση, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της ΟΛΜΕ, αλήθεια υπάρχει κανένας λογικός άνθρωπος που πιστεύει ότι μια συζήτηση που έχει με κάθε δυνατό τρόπο αναγγελθεί δημόσια , με κοινοποίηση των κωδικών εισόδου παντού, στην οποία μπήκαν και συμμετείχαν καθηγητές και δημοσιογράφοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που θα μπορούσε να μαγνητοσκοπήσει , ηχογραφήσει, καταγράψει ο οποιοσδήποτε, υπάρχει λογική λοιπόν να ισχυρίζονται οι ΣΥΝΕΚ ότι ο διαχειριστής της συζήτησης , όπως έκανε πάντα φανερά και σε κάθε Δ.Σ της ΕΛΜΕ για αυτονόητους λόγους διαφάνειας, ηχογραφούσε παράνομα τη διαδικασία και οι αθώες περιστερές  δεν το είχαν καταλάβει ;Τί συνέβη σύντροφοι ; Δεν σας πήγε καλά η συζήτηση ; Δεν τα είπε καλά η εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ ; Φανταστείτε , αναλογιζόμενοι αυτά που έχουν ακουστεί μέχρι τώρα για το θέμα, τί  θα είχε συμβεί και τί θα είχε ειπωθεί εάν δεν υπήρχε η επίσημη ηχογράφηση της  ΕΛΜΕ. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι  η συγκεκριμένη παράταξη είχε προτείνει, πλειοδοτώντας για λόγους εντυπώσεων και μόνο,  οι συνεδριάσεις να αναρτώνται στο you tube (!!!) Στα δύο τελευταία Δ.Σ όταν τοποθετούνται οι ίδιοι ,σταματάει η καταγραφή ήχου γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν « δεν συναινούμε να γίνεται ηχητική καταγραφή στις συνεδριάσεις του Δ.Σ». Τόσο μεγάλη συνέπεια  λόγων και πράξεων. Έτσι απλά, χωρίς καμία ντροπή..  Τί προσπαθούν να κάνουν λοιπόν οι ΣΥΝΕΚ; Τί θέλουν να κρύψουν ισχυριζόμενες τέτοιες αστειότητες ; Αυτά που είπε η συντρόφισσα τους της ΟΛΜΕ; Το ότι μιλάνε ακατάπαυστα διακόπτοντας τους άλλους συνεχώς;Τη γύμνια των επιχειρημάτων τους; Μήπως δεν αρέσουν ούτε στους ίδιους αυτά που λένε και γι αυτό δεν θέλουν να καταγράφονται ;

Όσον αφορά  στο παραμύθι τους για δήθεν ετερόκλητη συμμαχία στο Δ.Σ και πλειοψηφία 5-9 επισημαίνουμε τα εξής : Βασικός δημοκρατικός κανόνας συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ είναι ότι η πλειοψηφία αποφασίζει. Είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει.  Οι ελεύθερες κοινωνίες, αντιμετωπίζοντας ολοκληρωτικά καθεστώτα κάθε μορφής, έδωσαν το αίμα τους για να πετύχουν το αυτονόητο .Πέρα από το ότι διαπράττετε τεράστιο αντιδημοκρατικό ολίσθημα προσπαθώντας να απαξιώσετε και να λοιδορήσετε πλειοψηφικές αποφάσεις όταν δεν συμμετέχετε εσείς, έρχεται κι εδώ η πραγματικότητα να σας εκδικηθεί. Τα περισσότερα ψηφίσματα του Δ.Σ της ΕΛΜΕ έχουν αποφασιστεί με συνεργασία – συμμαχία δική σας με άλλες παρατάξεις εκτός της ΔΑΚΕ. Τότε είναι καλές λοιπόν οι αποφάσεις  αλλά όταν συμμετέχει η ΔΑΚΕ και δεν συμμετέχετε εσείς είναι κακές ; Ακούσατε ποτέ τη ΔΑΚΕ να σχολιάζει αρνητικά πλειοψηφικές αποφάσεις του Δ.Σ   με τις οποίες δεν συμφωνούσε ; Τί σόι δημοκρατία πρεσβεύετε τελικά; Απ΄ ότι φαίνεται ξεκάθαρα ωραίες «προοδευτικές»  αρχές έχετε σύντροφοι . Να τις χαίρεστε !

Όλοι γνωρίζουν , δυστυχώς για εσάς, ότι η μόνη συμμαχία που υφίσταται και εκφράζεται πολυεπίπεδα  και  στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, είναι η δική σας με τους «ακηδεμόνευτους» της ΑΔΗΚ . Αυτό συμβαίνει για λόγους που εσείς κι αυτοί προφανώς γνωρίζετε  πάρα πολύ καλά !!  Οι υπόλοιποι για ευνόητους λόγους μόνο να τους υποψιαζόμαστε , μέχρι στιγμής, μπορούμε. Αφήστε λοιπόν τις επικίνδυνες ανοησίες κατά μέρος.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ του Ν. Λάρισας , Θανάσης Φούντας , Δάφνη  Μπατσίλα  και  Κώστας Κωστόπουλος, έχουμε αποφασίσει και εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα   την επιλογή της σύνθεσης και της σύγκλισης, με όποιες δυνάμεις έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς,  ανεξάρτητα από αυτονόητες ιδεολογικές διαφορές, προκειμένου να λειτουργεί το σωματείο μας και να προασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματα  των μαθητών και των συναδέλφων μας. Αυτό δεν πρόκειται να το διαπραγματευτούμε ποτέ. Έχουμε αποδείξει άλλωστε με πράξεις και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό ότι δεν μας ενδιαφέρει ποιος κυβερνάει αλλά πώς κυβερνάει.

Καλούμε λοιπόν και τους συναδέλφους μας των ΣΥΝΕΚ έστω και  αργά να σοβαρευτούν,  να σταματήσουν να βάζουν εμπόδια στην ομαλή λειτουργία της ΕΛΜΕ ,  να αφήσουν στην άκρη τις κομματικές τους ταυτότητες και να συνεργαστούν επιτέλους με όλες τις παρατάξεις στο Δ.Σ για το καλό της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τα εκλεγμένα μέλη με τη ΔΑΚΕ στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας

Θανάσης Φούντας

Δάφνη Μπατσίλα

Κώστας Κωστόπουλος

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ