ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ Δ. ΛΙΓΝΑΔΗΣ

Τσουνάμι εξελίξεων στον χώρο του θεάτρου, καθώς την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου υπέβαλε ο Δημήτρης Λιγνάδης, με την υπουργό Πολιτισμού να την κάνει δεκτή, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα μέσω της επίσης σελίδας του υπουργείου και την επιστολή παραίτησής του.

«Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε προ ολίγου ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης», αναφέρεται στην ολιγόλογη ανακοίνωση, ενώ όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Δ. Λιγνάδης αποφάσισε να παραιτηθεί «μετά το τοξικό κλίμα φημών γύρω από το πρόσωπό του» και σε μια προσπάθεια προστασίας του θεσμού.

Ο πρώην πλέον καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού σημειώνει πάντως πως θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα «έναντι όσων επέλεξαν να τον στοχοποιήσουν εξυπηρετώντας σκοπιμότητες».

Θυμίζουμε πως μόλις στις 2 Φεβρουαρίου ο Δ. Λιγνάδης-και πάλι με επιστολή του- είχε διαψεύσει ανάρτηση της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανέφερε πως θα παραιτούνταν, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι:

Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη “αξιόπιστη πληροφορία” είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες», ανέφερε τότε το υπουργείο, που σήμερα με συνοπτικές διαδικασίες κάνει δεκτή την παραίτηση!

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ