ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑΣ “ΑΝΤΑΜΩΣΑΝ” ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

Τα Μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ο Ασκληπιός» συναντήθηκαν «ηλεκτρονικά» και σε ευχάριστο και συγκινησιακό κλίμα, μακριά από την πατρίδα τους, έκοψαν τη Βασιλόπιτά τους για το 2021. Η κοπή της Βασιλόπιτας των Θεσσαλών του κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα Ελλάδος 23:00 μ.μ. σε διαδικτυακή σύσκεψη, παρουσία των Μελών, του Δ.Σ, της Ε.Ε. καθώς και των εκπροσώπων των συλλόγων μελών.

Επίσης στην τηλεδιάσκεψη παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς κ. Σάββας Αναστασιάδης και η Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης κ. Ιωάννα Ζαχαράκη.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας καλωσόρισε τους καλεσμένους και όλα τα Μέλη και δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία και την πρόοδο όλων των μελών αναφορικά με την προσπάθεια διατήρησης και μεταλαμπάδευσης των ελληνικών εθίμων και παραδόσεων διατηρώντας έτσι άσβεστη τη φλόγα της θεσσαλικής παράδοσης.

Στη συνέχεια χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος συνεχάρη για τις δράσεις την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών και ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα. Ακόμα αναφέρθηκε στο δυναμικό έργο των ομογενών όπου κι αν δραστηριοποιούνται, όσο αντίξοες συνθήκες και αν αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας, αλλά και στο ξεχωριστό νόημα που φέρει η νέα χρονιά για τους Έλληνες με την επέτειο των 200 ετών από την εθνική παλιγγενεσία. Τόνισε ιδιαιτέρως τη γενναία συμβολή των Θεσσαλών σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα του 1821, καθώς και τον προγραμματισμό της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού για τη διάδοση παντού στον κόσμο των δράσεων των ομογενών μας, όσων έχει εγκρίνει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», καθώς και όλων των ψηφιακών δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς με την οποία επίσης συνεργάζονται.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς κ. Σάββας Αναστασιάδης δήλωσε χαρούμενος που παραβρίσκεται και μίλησε για την καταξίωση των Ελλήνων του εξωτερικού και για τους δεσμούς αγάπης με την πατρίδα και προσκάλεσε τα σωματεία να συμμετέχουν με εκπροσώπους σε μια ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς. Ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία, ελπίδα και πίστη και να ξεπεραστούν τα προβλήματα της πανδημίας.

Η Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης κ. Ιωάννα Ζαχαράκη ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τόνισε ότι αισθάνεται υπερήφανη ως Θεσσαλή. Αναφέρθηκε στη δραστήρια παρουσία των ομογενών και για τις μεγάλες θέσεις που κατέχουν. Ευχήθηκε καλή χρονιά με δύναμη ψυχής, αισιοδοξία, αγάπη και δημιουργικότητα.

Στη συνέχεια χαιρέτισαν τα Μέλη, το Δ.Σ., η Ε.Ε. και οι εκπρόσωποι των συλλόγων μελών της Συνομοσπονδίας: η κ. Φωτεινή Μίχου Γενική Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, ο κ. Γεώργιος Μπλιόκας Α’ Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, η κ. Πολυάνθη Γιάνναρου Β’ Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, ο κ. Σωτήριος Πολύζος Ταμίας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, η κ. Βασιλική Λασπά Ειδική Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και Πρόεδρος του συλλόγου Θεσσαλών Σβαινφουρτ, ο κ. Ευθύμιος Κερασοβίτης Υπεύθυνος Τύπου, Δημ. Σχέσεων και Ενημ. και Πρόεδρος του Τρικαλινού συλλόγου Νυρεμβέργης, ο κ. Ηλίας Κατσίδης μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και Πρόεδρος Συλλόγου Ελασσονιτών Αυστραλίας, ο κ. Παναγιώτης Σιώμος μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, ο κ. Θωμάς Γιάννης μέλος του Θεσσαλικού συλλόγου Μοντρεάλ, η κ. Άννα Μίνος Πρόεδρος του Θεσσαλικού συλλόγου Βοστώνης, η κ. Αναστασία Κερασοβίτη Πρόεδρος της Θεσσαλικής Νεολαίας Ευρώπης, η κ. Ελευθερία Θάνου Πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής και ο κ. Απόστολος Χουτέας Γραμματέας της εξελεγκτικής επιτροπής και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Αυστραλίας, οι οποίοι αντάλλαξαν εγκάρδιες ευχές για το 2021.

Το φλουρί της βασιλόπιτας πέτυχε η Γενική Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Φωτεινή Μίχου, η οποία ευχήθηκε υγεία, δύναμη και επιτυχία στους στόχους και στο έργο που επιτελεί η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών.

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας ακολούθησε το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών με τα εξής συμπεράσματα:

1) Ίδρυση της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών ως μια ομάδα εργασίας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών

2) Έκδοση Περιοδικού της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και στελέχωση της Συντακτικής Επιτροπής

3) Εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών το καλοκαίρι του 2021 στην Ελλάδα

4) Το σύνολο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών εύχεται σε όλον τον κόσμο ένα ευτυχισμένο, δημιουργικό και χαρούμενο 2021 με υγεία και επάνοδο στην κανονικότητα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ