ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΑΠΟ ΤΥΡΝΑΒΟ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Μαζική είναι η συμμετοχή των αγροτών του δήμου Τυρνάβου στη σημερινή κινητοποίηση που διοργανώνει η ΕΟΑΣΝΛ με μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας με κύρια αιτήματα την άμεση καταβολή αποζημιώσεων για καταστροφές στην γεωργική παραγωγή το 2020, αλλά και για την καταβολή ενισχύσεων λόγω κορωνοϊού στο σύνολο του αγροτικού κόσΜου της περιοχής.

Οι αγρότες από τις Δ.Ε. Τυρνάβου και Αμπελώνα συναντήθηκαν πριν από λίγη ώρα στην είσοδο της Γιάννουλης και συντεταγμένα με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα κατευθύνονται προς τη Λάρισα.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης την αγροτών ήταν η πληροφόρηση που είχαν από τον ΕΛΓΑ ότι οι αποζημιώσεις που δικαιούνται για τον παγετό του περυσινού Μαρτίου αναμένεται να καταβληθούν φέτος την άνοιξη αφού τα σχετικά πορίσματα αναμένεται να φτάσουν στα χέρια τους από το τέλος Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Οπως επισημαίνουν η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών που υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή στις δενδροκαλλιέργειες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα για τη συνέχιση της καλλιεργητικής διαδικασίας αφού δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ από την περυσινή χρονιά και ήδη πρέπει να πληρώσουν χρήματα σε εφόδια και εργατικά για φέτος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ