ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ. ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ. ΚΡΙΤΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Η ανακοίνωση απάντηση των Α.ΔΗ.Κ. στη διοίκηση της ΕΛΜΕ Λάρισας

Οι Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές του ν. Λάρισας απαντώντας στην ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας δηλώνουμε ότι οι αιρετοί της παράταξης δεν πρόκειται να παραιτηθούν από το υπηρεσιακό συμβούλιο (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) της Δ.Δ.Ε. Λάρισας. Θα είναι παρόντες, για να στηρίζουν κάθε συνάδελφο και να καταγγέλλουν τυχόν αυθαιρεσίες της διοίκησης. Δεν θα επιτρέψουμε να διοριστούν από τη διοίκηση άλλα 2 μέλη με διαδικασίες που όλοι γνωρίζουμε.

Είμαστε συνεπείς σε όλα όσα δηλώσαμε, πριν την διενέργεια των εκλογών. Με θάρρος διαφωνήσαμε με την επιλογή των άλλων παρατάξεων για μη συμμετοχή στις εκλογές με τη διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, εξηγήσαμε τους λόγους της δικής μας συμμετοχής και αυτή την επιλογή στηρίζουμε.

Σεβόμαστε όλους τους συναδέλφους, είτε συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, είτε όχι και θα είμαστε εκεί να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά τους .

Η επιλογή της συμμετοχής μας στην καθ’ όλα νόμιμη και αδιάβλητη διαδικασία των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, είναι αναφαίρετο δημοκρατικό μας δικαίωμα, κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Όπως είναι και δικαίωμα του κάθε εκπαιδευτικού να μη συμμετέχει. Αυτή ακριβώς είναι η δημοκρατία που υποστηρίζουμε. Σεβόμαστε την απόφαση όσων συναδέλφων δεν συμμετείχαν και δηλώνουμε ότι στη δημοκρατία που υποστηρίζουμε εμείς, συνάδελφοι του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας, επιβάλλεται κι εσείς να σεβαστείτε το αποτέλεσμα των εκλογών και να σταματήσετε επιτέλους το αφήγημα για ψευδο-εκλογές και ψευδο-αιρετούς.

Όσον αφορά στο ερώτημα σας προς την κ. υπουργό “Είναι αλήθεια ότι απαιτείται από τα σωματεία των εργαζομένων να ψηφίσει απεργία το 51% για να την θεωρήσετε νόμιμη;” νομίζουμε ότι δεν έχει θέση στο κείμενο σας για τους Α.Δ.Η.Κ. και την απάντηση βέβαια θα την αναζητήσετε από τη μια μεριά στο Υπουργείο Παιδείας ή από την άλλη (κυρίως) στο υπουργείο εργασίας.

Όμως, θα μας επιτρέψετε να κάνουμε μια πολύ σημαντική παρατήρηση στην προαναφερθείσα αναφορά σας. Υποθέτουμε ότι πέρα από τις διακηρύξεις σας για παράνομες εκλογές υπήρχε ένα άλλο κίνητρο (ίσως το πιο σημαντικό). Πίσω λοιπόν, από την εμμονική άρνηση σας για συμμετοχή του κλάδου στις ηλεκτρονικές εκλογές που έφτασε μέχρι το σημείο του συνδικαλιστικού ευτελισμού, που εκφράστηκε με απειλές προς τους συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία, κρύβονταν και ο φόβος σας ότι αυτό θα αποτελούσε ένα βήμα για την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για την κήρυξη απεργίας.

Διαφαίνεται, λοιπόν, ότι ενώ (κυρίως) φοβόσασταν τον ψηφιακό μετασχηματισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα, επειδή η εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα μπορεί να ισχύσει για την κήρυξη απεργιών, κάτι που περιορίζει ή ουσιαστικά καταργεί το προνόμιο να δημιουργείται πρόβλημα στο κοινωνικό σύνολο, το αποκρύψατε από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και επιδοθήκατε στο αφήγημα για εμμονική στάση κι αυταρχισμό της κ. υπουργού! ενώ παράλληλα δε διστάζετε να απειλειτε με διαγραφές εκλεγμένα μέλη με δημοκρατικές διαδικασίες! Και σας ερωτούμε, αυτή είναι η δημοκρατία που πρεσβεύετε; Και σας ξαναρωτούμε, οι απειλές για δημόσια διαπόμπευση στους μη συμφωνούντες με τις απόψεις σας και οι απειλές για διαγραφές όσων δεν υπακούουν στα κελεύσματα σας είναι εκφάνσεις της δημοκρατίας σας;

Κύριοι, σας κατηγορούμε ότι, όπως προκύπτει από την ερώτηση σας, αποκρύψατε την αλήθεια από τους συναδέλφους!!! Παίξατε με την ψήφο των εκπαιδευτικών παιχνίδια εξουσίας και δύναμης. Δεν πιστεύατε ότι κάποτε μία κυβέρνηση θα είχε την τόλμη να συγκρουστεί με το συνδικαλιστικό κατεστημένο. Και βέβαια, ομολογήστε επιτέλους ότι χάσατε, αντί να ζητάτε και τα ρέστα . Παραδεχτείτε λοιπόν, τη λάθος επιλογή σας και ζητήστε συγνώμη από  τον κλάδο που με την στάση σας προκαλείτε ανώφελες αντιπαραθέσεις με κίνδυνο να κοπούν όλες οι γέφυρες επικοινωνίας με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την προώθηση των θέσεων του κλάδου.

Οι εκλεγμένοι αιρετοί των Α.Δ.Η.Κ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ, για  να διοριστούν από τη διοίκηση δοτοί και να μείνουν οι εκπαιδευτικοί χωρίς καμία εκπροσώπηση στα υπηρεσιακά συμβούλια.

ΔΕΝ τρομοκρατούμαστε. ΔΕΝ εκβιαζόμαστε. ΔΕΝ παραιτούμαστε. Ζούμε σε ψηφιακή εποχή.

Κριτές όλων μας οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com