ΞΑΝΑ ΑΝΕΜΕΛΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αννας Βαγενά

Την «τιμητική» του έχει από προχθές ο πρωθυπουργός στον διεθνή Τύπο, καθώς το φαγοπότι Μητσοτάκη στην καθαρή από κορωνοϊό Ικαρία, με συνοδεία 50 ατόμων προερχόμενων από μία κόκκινη περιοχή, την πρώτη μέρα εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 6μμ στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, φαίνεται να αποτελεί μάλλον σημαντική είδηση. New York Times, Guardian, Politico κ.α. έχουν ολόκληρα ρεπορτάζ.  Οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Ρεζίλι.

«Εάν ήταν πρωθυπουργός στη Γερμανία, τα ΜΜΕ θα τον είχαν κατασπαράξει, ειδικά αυτά που ανήκουν στη συντηρητική παράταξη», σχολιάζουν Γερμανοί δημοσιογράφοι, ενώ εδώ τόσο η δημόσια τηλεόραση όσο και τα υπόλοιπα κανάλια εθνικής εμβέλειας, πλην του OPEN, λογόκριναν τα πλάνα που δείχνουν τον πρωθυπουργό και δεκάδες αξιωματούχους σε συγκέντρωση στο μπαλκόνι του σπιτιού βουλευτή της ΝΔ, όπως επίσης και τις διαμαρτυρίες γιατρών και κατοίκων στο νησί, μεταφέροντας ψευδή εικόνα για το τι πραγματικά διαδραματίστηκε στη μίνι περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη .

Το διαδίκτυο βουίζει, όμως, ποιο είναι το πραγματικό ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας που ενημερώνεται από το διαδίκτυο; Γιατί υπάρχει μεγάλη μερίδα κόσμου, κυρίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, που ενημερώνονται και σχηματίζουν άποψη βάσει της διαστρεβλωμένης εικόνας της πραγματικότητας που παρουσιάζει η ελληνική τηλεόραση. Έτσι, η κυβέρνηση ελέγχοντας μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ εμμέσως  κατευθύνει και επηρεάζει και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. «Η εξάρτηση των ελληνικών ΜΜΕ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξελίσσεται σε κίνδυνο για τη δημοκρατία», σχολιάζουν χαρακτηριστικά Γερμανοί δημοσιογράφοι.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσβάλλει τους «συμπολίτες του», παραβιάζοντας προκλητικά τα περιοριστικά μέτρα που μόλις έχει επιβάλει. Και αφού ο ίδιος και το επιτελείο του επιχείρησαν να κατασπαράξουν επικοινωνιακά τον Παύλο Πολάκη για ένα γεύμα επτά ατόμων, τώρα ο ίδιος γλεντάει συνωστιζόμενος με άλλα 50 άτομα στην Ικαρία. Γι’ αυτό εμβολιάστηκαν άρον-άρον οι παρατρεχάμενοι, για να τρέχουν από πίσω του στις περιοδείες; Τι πήγαν να κάνουν στην Ικαρία, ένα νησί που δεν έχει κρούσματα; Χλευάζει ο πρωθυπουργός τον ελληνικό λαό; Του λέει άλλο εσείς και άλλο εγώ; Είναι τόσο αλαζόνας ή μήπως τελικά τόσο «του κόβει»; Θα τολμήσει ποτέ ξανά κανείς από την κυβέρνησή του να μιλήσει για «ατομική ευθύνη» του πολίτη;

Ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει δηλώσει πως «μια κοινωνία χωρίς ανισότητες είναι αντίθετη στην ανθρώπινη φύση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ