ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Με μια ανακοίνωση που φιλοξενείται στην ιστοσελιδα indymedia μέλη της συλλογικότητας “αναρχικοί/ αναρχικές” ανέλαβαν την ευθύνη για τα γκαζάκια στην τράπεζα Πειραιώς στη Λάρισα τα ξημερώματα της Δευτέρας. Στο κείμενο αναφέρουν:

“Ξημερώματα της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου τοποθετήσαμε δύο γκαζάκια στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Τρίγωνη πλατεία της Λάρισας ως ένδειξη αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα. Ο Δ. Κουφοντίνας ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου απεργία πείνας διεκδικώντας την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού , όπου εξέτιε για δώδεκα χρόνια την ποινή του για την συμμετοχή στην επαναστατική οργάνωση της 17 Νοέμβρη , η οποία καταμετρά πολλές επιθέσεις σε τραπεζικούς και όχι μόνο στόχους , ληστείες , εμπρησμούς και 23 δολοφονίες βασανιστών της χούντας , εφοπλιστών, πολιτικών, στρατιωτικών και διοικητικών προσώπων διεθνών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Τα τελευταία 2,5 χρόνια παρέμεινε στις αγροτικές φυλακές Βόλου από όπου απήχθη , με τις εντολές της Σοφίας Νικολάου, γ.γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής, και οδηγήθηκε στις πειθαρχικές φυλακές Δομοκού.

Η τρέχουσα απεργία πείνας ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου με το αίτημα να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού , όπως άλλωστε και προβλεπόταν. Είναι η πέμπτη απεργία πείνας που πραγματοποιεί ο φυλακισμένος σύντροφος και αγωνιστής, με την κατάσταση υγείας του να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Χρησιμοποιώντας ως έγκλειστος το τελευταίο όπλο αντιπαράθεσης με το υπάρχον που του απέμεινε το σώμα του, γίνεται ο ίδιος η άβολη ,για κάποιους, υπενθύμιση των δύο κόσμων που βρίσκονται σε σύγκρουση, της αέναης ενσυνείδητης εξεγερσιακής λύσσας που πλανιέται πάνω από τα σαθρά καταπιεστικά θεμέλια μιας κοινωνίας που χτίζοντας φυλακές και επενδύοντας στις κατασταλτικές τεχνολογίες επιτήρησης και πειθάρχησης αποπειράτε να αποκρύψει τις συγκρούσεις και τις αστάθειες στο εσωτερικό της.

Οι κυρίαρχες αφηγήσεις ,με ‘’ειδήμονες’’ κάθε είδους, επιχειρούν να προσδώσουν ένα ‘’εκδημοκρατισμένο’’ πρόσωπο στα σωφρονιστικά ιδρύματα ,παρουσιάζοντάς τα ως ‘’μέσα’’ επανένταξης και χριστιανικού τύπου μετάνοιας για τις ποινικοποιημένες πράξεις των φυλακισμένων. Στην περίπτωση ωστόσο της κρατικής διαχείρισης των πολιτικών κρατουμένων αποτυπώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η αληθινή φύση του εγκλεισμού και του τιμωρητικού/εκδικητικού ρόλου που διαδραματίζει αυτός ο θεσμός στις σύγχρονες κοινωνίες , με τους/τις έγκλειστους να υπόκεινται σε ένα καθεστώς απο-ανθρωποποίησης, απογυμνωμένοι/ες από κάθε βεβαιότητα νομικού καθεστώτος που ορίζεται και άρεται από την εκάστοτε εξουσία , εκδιωμένοι/ες ως ‘’τέρατα’’ που διολίσθησαν από τον χωροχρόνο της αιματοβαμμένης ομαλότητας καταγγέλοντας και απαξιώνοντας την ως την μόνη οδό ύπαρξης.

Όλη αυτή η στρατηγική απόπειρα εξόντωσης του Δ. Κουφοντίνα, από την πλευρά του κράτους, με σκοπό η κυβέρνηση Ν.Δ. να πάρει άλλο ένα παράσημο ‘’πάταξης της ανομίας’’,πραγματοποιείται με φόντο άλλη μια κρατική δολοφονία τον περασμένο χρόνο , του Β. Μάγγου, και την μαζική, βίαιη καταστολή όποιου/ας στέκεται εμπόδιο στην κανονικότητά τους. Αυτή η συνθήκη μας καθιστά υπέυθυνους/ες να μην αφήσουμε καμία/κανένα άλλο μόνο στα χέρια του κράτους και να αντεπιτεθούμε. Η κρισιμότητα της κατάστασης τόσο μέσα όσο και έξω από τα κελιά απαιτεί την αναχαίτηση των φιλοδοξιών για πλήρη καθυπόταξη των ανατρεπτικών εστιών και του χειραφετικού λόγου, απαιτεί την αλλαγή στρατοπέδου του φόβου και της ενοχής προς τους συντηρητές των θανατοπολιτικών που εφαρμόζονται σε ευρεία κλίμακα, απαιτεί την κατάλυση των βεβαιοτήτων που τρέφουν τα χαμόγελα των ιθυνόντων στις οθόνες, απαιτεί την ριζοσπαστικοποίηση των αντιστάσεών μας.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ Δ.ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΜΠΡΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ”

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com