ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ – ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Ανακοίνωση κάλεσμα συμμετοχής από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί για συζήτηση και ψήφιση το αντιδραστικό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη κάνοντας ένα ακόμα βήμα στην σκληρή ταξική πολιτική της στο χώρο της εκπαίδευσης και την επίθεση της στη νεολαία. Με το νομοσχέδιο:

Εντείνει τους σκληρούς ταξικούς αποκλεισμούς με επαναφορά βάσεων εισαγωγής, επαναφέρει τη τράπεζα θεμάτων, μειώνει τον αριθμό των εισακτέων και επιβάλλει ένα σχολείο φυλακή για τους μαθητές χωρίς υποδομές και προσωπικό.

Στην ίδια κατεύθυνση προχωράει  στο κλείσιμο δεκάδων τμημάτων, στον καθορισμό ορίων σπουδών και στη διαγραφή φοιτητών  πλήττοντας ιδιαίτερα  τα παιδιά που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα που στην πλειοψηφία τους δουλεύουν Παράλληλα δυσχεραίνει περεταίρω την εργασιακή προοπτική των αποφοίτων  δίνοντας ένα τεράστιο χτύπημα στην δημόσια δωρεάν εκπαίδευση εξισώνοντας τα  πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων με τα πτυχία των δημόσιων ΑΕΙ

Μειώνει τα παιδιά που πηγαίνουν στα δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση, καθώς κλείνει δεκάδες ΕΠΑΛ και μετατρέπει την επαγγελματική εκπαίδευση σε «μαθητεία» για τζάμπα δουλειά των μαθητών στους εργοδότες από 15 χρονών.

Η επιβολή ενός νέου αυταρχικού και αποστειρωμένου πανεπιστημίου μαζί με την ένταση  της καταστολής αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση να τσακίσει τις αντιστάσεις της νεολαίας. Την βοηθά ώστε να προχωρά ανεμπόδιστα η παρέμβαση των επιχειρήσεων και συνολικά η αντιδραστική της πολιτική στην εκπαίδευση για αυτό θεσμοθετεί την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ από την πρώτη ημέρα της θητείας της βήμα-βήμα διαλύει την δημόσια εκπαίδευση.

Δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία με 15 παιδιά σε κάθε τάξη, με κατάλληλα κτήρια και προσλήψεις εκπαιδευτικών, κρατώντας για ένα χρόνο τώρα ουσιαστικά κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια.

Για όλους αυτούς τους λόγους η πάλη για να μην περάσει το άθλιο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και να ανατραπεί συνολικά η πολιτική διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης μας αφορά όλους και πρώτα απ΄ όλα τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους. Ο αγώνας του φοιτητικού κινήματος και των εκπαιδευτικών για να αποσυρθεί  το αντιδραστικό νομοσχέδι της κυβέρνησης, ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και για να ανοίξουν οι σχολές, ο αγώνας για τις ανάγκες, και τα δικαιώματά τους στην μόρφωση και την δουλειά είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του λαού. Είναι στο ίδιο χαράκωμα με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία που παλεύουν ενάντια στη διάλυση του ΕΣΥ, για προσλήψεις και μονιμοποιήσεις, για πραγματική προστασία από την πανδημία ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης. Είναι κοινός  αγώνας όλων των εργαζόμενων που χτυπιούνται από την ανεργία και τη φτώχεια, βλέπουν τις ίδιες τις ζωές τους να απειλούνται από τις θανατερές ταξικές επιλογές της κυβέρνησης.

Οι κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος και των εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, που ουσιαστικά αντιμετωπίζει την νεολαία και τα παιδιά μας, ως «εγκληματίες» μες στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, δείχνουν το δρόμο πως η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν δέχονται τα σχέδια της κυβέρνησης και πως οι απαγορεύσεις σπάνε στο δρόμο. Το εργατικό λαϊκό κίνημα μπορεί να επιβάλλει μέτρα με τη συλλογική του δύναμη, για να σώσει την υγεία και τη ζωή όλων μας.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com