ΜΑΖΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ Ν/Σ ΚΕΡΑΜΕΩΣ (ΦΩΤΟ)

Νέο συλλαλητήριο αύριο στις 2 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου ανακοίνωσαν φοιτητές και φορείς

Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στο ν/σ Κεραμέως πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και τη συμμετοχή συνδικάτων, φορέων, φοιτητικών συλλόγων, μαθητών, εκπαιδευτικών και αλληλέγγυων.

«Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών μας», ανέφεραν οι ομιλητές, καταγγέλλοντας την στάση της κυβέρνησης που υποβαθμίζει την Παιδεία και αστυνομοκρατεί τα Πανεπιστήμια.

«Η κυβέρνηση φέρνει ένα ακόμη αντιδραστικό νομοσχέδιο στη Βουλή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γ. Σκόκας, με τον εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ Γ. Τσακνάκη να περιγράφει ανάγλυφα την κατάσταση κάνοντας λόγο για μια κυβέρνηση «που έρχεται να φτιάξει πελατεία για τα κολέγια».

«Δεν δεχόμαστε να μένουμε παρατηρητές όταν η κυβέρνηση καταπατά τα δικαιώματά μας», τόνισε η εκπρόσωπος των φοιτητών Αν. Χατζηβασίλη, με τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Γ. Παναγιώτου να περιγράφει σχολεία «αθωράκιστα απέναντι στην πανδημία».

Το διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνει τα εξής:

Την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Επαναλειτουργία των σχολών από το εαρινό εξάμηνο.

Όχι σε αστυνομία και διαγραφές .

Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας των φοιτητών.

Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.

Όχι στην ισοτιμία των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με των πανεπιστημίων.

Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

Καμία ποινική δίωξη σε βάρος συλλογικών φορέων, εργαζομένων, φοιτητών, αγωνιστών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, με τους διαδηλωτές να απαιτούν με φωνές και συνθήματα την απόσυρση του νομοσχεδίου, την ώρα που δυνάμεις των ΜΑΤ τους υποδέχονταν στο ύψος του κτιρίου της Περιφέρειας, με την πορεία να ολοκληρώνεται δίχως να σημειωθεί το παραμικρό.

Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο Πέμπτη, στις 2 μετά το μεσημέρι, στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, όπου και ορίστηκε νέα κινητοποίηση.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ