ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ Ο ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ

Αποτελεί το καμάρι της συνοικίας, μα και ένα απτό παράδειγμα του τι μπορεί να προσφέρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στις κοινωνίες όταν οι αρμόδιοι εργάζονται συστηματικά, με σύμπνοια και τηρώντας τις δεσμεύσεις τους προς τους πολίτες, τους οποίους και τάχθηκαν να υπηρετούν.

Ο λόγος για τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό στη συνοικία της Ανθούπολης, στη Λάρισα, που πλέον αποτελεί γεγονός για την περιοχή, σε μια διαδικασία που δρομολογήθηκε μετά τον σχεδιασμό του δήμου Λαρισαίων και παίρνοντας στη συνέχεια το “ok” από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Οκτώβριο του 2018.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο που ανεγέρθηκε σε δημοτικό οικόπεδο και χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους του δήμου, το οποίο έρχεται να καλύψει τις ανάγκες τουλάχιστον δύο συνοικιών (Ανθούπολη-Νέα Πολιτεία), δημιουργώντας παράλληλα έναν πρότυπο χώρο για παιδιά ΑμεΑ.

Το υπερσύγχρονο κτίριο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αίθουσες απασχόλησης και πολλαπλών χρήσεων με όλες τις απαραίτητες υποδομές για ΑμεΑ, ενώ αναμένεται να παραδοθεί αρχές της άνοιξης και να λειτουργήσει (πιθανότατα) τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σημαντική παρέμβαση που αλλάζει το τοπίο στην πόλη και δίνει νόημα στην έννοια «ανταποδοτικά τέλη», χαροποιώντας ταυτόχρονα και το αναπηρικό κίνημα που άοκνα εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ