ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ

Ανακοίνωση της νεολαίας “Κομμουνιστική Απελευθέρωση” για τα χθεσινά συλλαλητήρια και τη βία των αστυνομικών

Σήμερα (χθες) δεκάδες χιλιάδες νέοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι/ες διαδήλωσαν ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, ενάντια στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας. Οι μεγαλειώδεις πανεκπαιδευτικές διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις της χώρας, δείχνουν το δρόμο για τη συνέχεια και την κλιμάκωση του αγώνα.

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλεί τη νεολαία και το λαό να μην κάνουν βήμα πίσω από τους αγώνες για Μόρφωση, Παιδεία, Υγεία, Ελευθερία. Καταγγέλλουμε την ωμή αστυνομική βία και καταστολή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που είχε σαν αποτέλεσμα τραυματισμούς και προσαγωγές δεκάδων φοιτητών. Στην Αθήνα η συνεχόμενη και με περίσσιο μένος επίθεση της αστυνομίας ξεκίνησε από την Πλ. Συντάγματος και ολοκληρώθηκε στο μετρό Ομόνοιας. Η λύσσα της ομάδας ΔΕΛΤΑ και των ΜΑΤ για να κυνηγήσουν και να χτυπήσουν τη νεολαία, ως μακριά χέρια της κυβερνητικής πολιτικής οδήγησε στις συλλήψεις φοιτητών μεταξύ αυτών και μελών της ΕΑΑΚ, της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Χαρακτηριστικό γεγονός αποτελεί ότι οι δυνάμεις καταστολής έφτασαν μέχρι το μετρό της Ομόνοιας και γρονθοκοπούσαν φοιτητές!

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση. Δεν μας τρομοκρατούν. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε πιο δυναμικά, μαζικά, αποφασιστικά. Δεν θα σταματήσουν οι αγώνες της νεολαίας και του λαού για τα αναφαίρετα δικαιώματά τους, ούτε με απαγορεύσεις ούτε με καταστολή.

Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι, όλοι οι προσαχθέντες των σημερινών (χθεσινών) διαδηλώσεων, χωρίς πρόστιμα και κατηγορίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ