ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΔΕ

Ανακοίνωση του δ.σ. μετά τη χθεσινή συνεδρίαση

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ πραγματοποίησε την Παρασκευή 5/2 παράσταση στην ΔΔΕ Λάρισας με  αφορμή περιστατικά πίεσης από διευθυντές σχολείων σε συναδέλφους/ισσες που νόμιμα και με βάση την παιδαγωγική τους ελευθερία αποφάσισαν να μην καταθέσουν βαθμολογία α΄τετραμήνου. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσκεψης αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας σε σχολεία του νομού γι’ αυτό το θέμα.

Ως Δ.Σ. απευθύναμε στην ΔΔΕ τα εξής ερωτήματα:

1ον : Αν η ίδια έδωσε προφορική ή γραπτή εντολή στους διευθυντές των σχολείων να ασκήσουν πιέσεις στους συναδέλφους/ισσες  που επέλεξαν να μην παραδώσουν βαθμολογία

Η  ΔΔΕ   απάντησε  ότι  απλά  προώθησε  την  κείμενη  νομοθεσία  στα  σχολεία.

2ον : Αν προτίθεται σε περίπτωση που δεν εκπορεύονται από την ίδια τέτοιες εντολές να παρέμβει προς τους διευθυντές των σχολείων να μην ασκούν πιέσεις προς τους εκπαιδευτικούς.

Η  ΔΔΕ  αρνήθηκε να  απαντήσει  και  δεν  δεσμεύτηκε  για  καμιά  παρέμβαση  ώστε  να  αποφευχθούν  φαινόμενα  παραβίασης  της  παιδαγωγικής  ελευθερίας.

Ταυτόχρονα, ενημερώσαμε την ΔΔΕ για τις δημοσιευμένες ούτως ή άλλως θέσεις της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ ξεκαθαρίζοντας πως δε θα ανεχτούμε σε καμία περίπτωση παρεμβάσεις, πιέσεις, εκβιασμούς, απειλές προς τους συναδέλφους/ισσες.

Οι  απαντήσεις  της   φυσικά και δε συνάδουν  με τις αρχικές της διακηρύξεις πως επιθυμεί την καλή και ομαλή συνεργασία με το σωματείο.

Ως  μέλη  του  ΔΣ  δηλώνουμε  ότι  καμιά  απαξιωτική  συμπεριφορά  δεν  θα  γίνει  αποδεκτή  από  κανένα  στέλεχος  της  διοίκησης  και  ήμασταν  και  θα  είμαστε  πάντα  απέναντι σε  τέτοιες  συμπεριφορές.

Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και είμαστε αμετακίνητοι/ες σε ζητήματα παιδαγωγικής ελευθερίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ