ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 60 -64 ΕΤΩΝ ΣΤΑ Κ.Υ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΑΓΙΑΣ, ΓΟΝΝΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ Π.Ι. ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΚΑΙ ΝΙΚΑΙΑΣ

Τη δυνατότητα να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της ASTRA ZENECA κοντά στον τόπο κατοικίας τους ή σε τόπο επιλογής τους θα έχουν από την ερχόμενη Δευτέρα οι πολίτες ηλικίας 60 – 64 ετών, που διαμένουν στο νομό Λάρισας αφού θα λειτουργήσουν νέα εμβολιαστικά κέντρα στα Κέντρα Υγείας Τυρνάβου, Αγιάς, Φαρσάλων και Γόννων καθώς επίσης και στα περιφερειακά ιατρεία Αμπελώνα και Νίκαιας.

Οι πολίτες που έχουν ενταχθεί στο σύστημα άυλης συνταγογράφησης θα ειδοποιηθούν με μήνυμα για το χρόνο και τον τόπο εμβολιασμού, ενώ οι υπόλοιποι θα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να κάνουν αίτηση χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ και τους κωδικούς του TAXIS, ή να απευθυνθούν στο φαρμακοποιό τους για να κάνουν την αίτηση από το φαρμακείο. Στη συνέχεια αφού τους γνωστοποιηθεί η ημερομηνία, θα τους δοθούν προτάσεις για τον τόπο εμβολιασμού και θα πρέπει οι ίδιοι να επιλέξουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 2η δόση του εμβολίου της ASTRA ZENECA, προβλέπεται να γίνει σε 3 μήνες με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι στο μεσοδιάστημα οι εμβολιασμένοι αποκτούν μία ικανοποιητική ανοσία, αλλά οπωσδήποτε για την πλήρη θωράκισή του θα πρέπει να πάρουν και τη 2η δόση.

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Εν τω μεταξύ με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών σε ανακοίνωση του δήμου Τυρνάβου αναφέρονται τα εξής:

“Εκτεταμένη επικοινωνία είχε ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας με τον κ. Γιάννη Αντωνόπουλο, Διευθυντή-Υπεύθυνο  για τον συντονισμό της Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, σήμερα, 11 Φεβρουαρίου.
Συζητήθηκαν όλα τα τα καίρια ζητήματα υγείας του Δήμου Τυρνάβου, όπως και οι τελευταίες εξελίξεις.
Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 τόσο το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου όσο και το Περιφερειακό Ιατρείο Αμπελώνα θα λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα για το εμβολίο της Astra Zeneca και στην ηλικιακή ομάδα 60-64, δράση που αφορά εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο εμβόλιο σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά ευχάριστη είδηση που θα συμβάλλει στην εμπέδωση του αισθήματος υγείας και ασφάλειας των συνδημοτών μας οι οποίοι θα αποφύγουν άσκοπη μετακίνηση και ταλαιπωρία.
Καλούμε τους συνδημότες μας να δηλώσουν την επιθυμία τους να εμβολιασθούν, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.
Παράλληλα, ευελπιστούμε ότι σύντομα θα υπάρξει η δυνατότητα εμβολιασμού και άλλων ηλικιακών ομάδων στις μονάδες υγείας του Δήμου μας.
Μένουμε ασφαλείς”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ