ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΖΗΤΑ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Να ληφθούν μέτρα προστασίας από την πανδημία για τους διανομείς ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη. Αφορμή, όπως σημειώνεται και σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού νομού Λάρισας, δύο εργατικά ατυχήματα με θύματα δύο διανομείς, ο ένας μάλιστα εκ των οποίων νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Αναλυτικά η αναφορά του κ. Κόκκαλη με την ανακοίνωση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού νομού Λάρισας: «Για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός εργατικού ατυχήματος. Από τη μια οι εκατοντάδες άνεργοι συνάδερφοι και σε αναστολή με αβέβαιο εργασιακό μέλλον στον κλάδο και από την άλλη η εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη μέτρων προστασίας που κάνει τους διανομείς να μην ξέρουν κάθε φορά που βγαίνουν στο δρόμο, αν θα γυρίσουν σπίτι τους σώοι και αβλαβείς. Ο λόγος για τους δύο συναδέρφους διανομείς φαγητού στη Θεσσαλονίκη που χτύπησαν εν ώρα εργασίας, με τον έναν από τους δύο να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Χθες αυτοί, αύριο εμείς. Να μην το επιτρέψουμε-Δεν πάει άλλο! Η κατάσταση μέσα στην καραντίνα γίνεται ολοένα και χειρότερη για τους εργαζόμενους του κλάδου κι όλα αυτά την ώρα που αλυσίδες επεκτείνονται και βγάζουν εκατομμύρια κέρδη στις πλάτες μας. Διεκδικούμε να εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την πανδημία αλλά και το είδος της εργασίας άμεσα και με ευθύνη της εργοδοσίας.

Τώρα είναι η ώρα να διεκδικήσουμε, να συσπειρωθούμε και να μαζικοποιήσουμε το συνδικάτο μας! Δεν περισσεύει κανένας και δεν πρέπει κανείς να μείνει μόνος του! Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αλλάξουμε τις συνθήκες εργασίας και να διεκδικήσουμε όλα αυτά, που δικαιωματικά μας ανήκουν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ