ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η 1η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΕΝΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021

Πρωταθλητής στη συλλογή ο δήμος Κιλελέρ

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η 1η συλλογή κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην ΠΕ Λάρισας για το έτος 2021. Η συλλογή πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος, που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με τον ΕΣΥΦ, τον ΦΟΔΣΑ Λάρισας, τους Δήμους της Π.Ε. Λάρισας, το ΓΕΩΤΕΕ (Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας), τον Γεωπονικό Σύλλογο Λάρισας και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Γεωπόνων Νομού Λάρισας.

Από την επεξεργασία των στοιχείων του αριθμού των συμμετεχόντων και των αντίστοιχων ποσοτήτων των κενών συσκευασιών, που παρέδωσαν+ αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά το έντονο ενδιαφέρον των παραγωγών.

Συνολικά συλλέχτηκαν περίπου 3.500 κιλά κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, από 500 και πλέον παραγωγούς όλων των δήμων.

Ο μεγαλύτερος όγκος των συσκευασιών περίπου 2.700 κιλά, συλλέχθηκε από 400 περίπου παραγωγούς του Δήμου Κιλελέρ, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο για τη διαδικασία ορθής διαχείρισης.

Το έντονο ενδιαφέρον των παραγωγών και η ανταπόκρισή τους στο πρόγραμμα της Περιφέρειας αποτελούν ενθαρρυντικά στοιχεία και συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια, που καταβάλλεται για την προστασία του περιβάλλοντος της χώρας μας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμη συλλογές κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων εντός του έτους (η πρώτη τέλη Μαΐου και η δεύτερη τέλη Οκτωβρίου). Στο πλαίσιο αυτό προτρέπει τους παραγωγούς να συμμετέχουν, λαμβάνοντας υπόψη ότι η διαδικασία αυτή σύντομα θα είναι υποχρεωτική από τη σχετική νομοθεσία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ