Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ

Σε σχετική ανακοίνωση της, η παράταξη «Λάρισα Μπροστά» αναφέρει: “Η παράταξη μας , από την πρώτη στιγμή που ο δημοτικός μας σύμβουλος κ.Αργυρόπουλος ανέδειξε το θέμα της επαγγελματικής σχέσης του κ.Αδαμόπουλου με την εταιρεία στην οποία έδωσε 5 συνεχόμενες απευθείας αναθέσεις , τόνισε εμφατικά ότι είναι μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα .Ζητήσαμε από τον κ.Δήμαρχο να πάρει θέση.

Οι παραπάνω αναθέσεις έγιναν όταν η πόλη έδινε μάχη με τον κορονοϊό , όταν οι συμπολίτες μας στη Ν.Σμυρνη ήταν σε καραντίνα και οι καταστάσεις οδυνηρά πρωτόγνωρες .
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου , ο κ.Δήμαρχος κάλυψε απόλυτα τον Αντιδήμαρχο του λέγοντας ότι δεν τίθεται κανένα ηθικό θέμα . Παραδέχτηκε δηλαδή , ότι θεωρεί ηθικά σωστό να δίνονται απευθείας αναθέσεις στην συγκεκριμένη εταιρεία της οποίας λογιστής ήταν ο αντιδήμαρχός του. Μια εταιρεία η οποία έχει προνομιακές σχέσεις , όπως αποδείχτηκε , με τη δημοτική αρχή αλλά και με άλλους ομογάλακτους τους. Όπως ανέφερε επικεφαλής άλλης δημοτικής παράταξης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου , η ίδια εταιρεία έχει λάβει απευθείας αναθέσεις και από τον ΦΟΔΣΑ Ν.Λάρισας. Αλλά και από περιφερειακό δήμο όπου η εκεί μείζων αντιπολίτευση , στις 18/9/2020 , κατήγγειλε ότι στην ίδια εταιρεία «έχει ανατεθεί πλήθος απευθείας αναθέσεων ( από μάσκες για την πανδημία μέχρι καθαρισμούς αντιπυρικών ζωνών στο καταχείμωνο) απ την πρώτη μέρα της ίδρυσής της …». Όλα αυτά δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά στον κάθε πολίτη .

Ο κ. Δήμαρχος , αναφέρθηκε διεξοδικά στον νόμο 4412 /2016, σύμφωνα με τον οποίο οι απευθείας αναθέσεις είναι νόμιμες σε κατεπείγουσες περιπτώσεις . Συμφωνούμε ότι η περίπτωση της καραντίνας της Ν.Σμύρνης, ήταν μια τέτοια περίπτωση.

«Ξέχασε » όμως ότι ο ίδιος νόμος , ο 4412/2016 , στα άρθρα 24 και 262 αναφέρεται και στη σύγκρουση συμφερόντων , η οποία ισχύει για 12 μήνες από τη λήξη της συνεργασίας .Και «ξέχασε » ότι στην προηγούμενη θητεία του στη ΔΕΥΑΛ ,υπήρξε ανάλογη περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων αλλά εκεί εφαρμόστηκε κατά γράμμα ό,τι ορίζει ο νόμος , επειδή ο πρωταγωνιστής εκείνης της ιστορίας σε αντίθεση με τον κ.Αδαμόπουλο είχε την ευθιξία να το αναφέρει.

Ο κ. Δήμαρχος κατήγγειλε ως συκοφαντική την αποκάλυψη της αλήθειας από την παράταξή μας , αλλά δεν είπε κουβέντα για την «ταμπακιέρα», για την προνομιακή σχέση δηλαδή του Δήμου Λαρισαίων με την εταιρεία.

Ο κ. Αδαμόπουλος, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου , ομολόγησε την επαγγελματική του σχέση με την εταιρεία και τις αναθέσεις προς αυτή . Τα παραδέχτηκε όλα . Αποδεικνύοντας ότι όλα αυτά που ανέδειξε η παράταξή μας , δεν είναι συκοφαντίες , δεν είναι λόγια της αντιπολίτευσης για να φθείρει την δημοτική αρχή αλλά είναι η σκληρή αλήθεια.

Για να «δικαιωθεί» δε για τις ενέργειές του , ανέφερε ότι μέτοχοι της εταιρείας ανήκουν στο στενό περιβάλλον υποψηφίου της παράταξης μας . Τον ευχαριστούμε . Αυτό ακριβώς αποδεικνύει ότι εμείς, η παράταξη μας ,δεν κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα διαφάνειας. Εκπτώσεις δεν κάνουμε, εκβιασμοί δεν περνούν, συμψηφισμοί δεν γίνονται, διαφάνεια παντού και προς ΟΛΟΥΣ ! .
Ήταν γνωστό σε εμάς ποιοι είναι οι μέτοχοι, αφού στο καταστατικό της εταιρείας αναφέρονται ονομαστικά οι μέτοχοι και το δυστύχημα για τον κ.Αδαμόπουλο είναι ότι αναφέρεται επίσης μόνο η δική του ηλεκτρονική διεύθυνση για όποιον θέλει να επικοινωνήσει με την εταιρεία . Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία μια εταιρεία με τρεις μετόχους να εκπροσωπείται στους πελάτες της και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο ΜΟΝΟΝ από τον λογιστή της !

Οι μάσκες έπεσαν! Είναι γεγονός ότι κ.Αδαμόπουλος είχε επαγγελματική σχέση με μια εταιρεία, και σε αυτή ανέθεσε προμήθειες κα υπηρεσίες του Δήμου . Στη σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος έσπευσαν να κατηγορήσουν εμάς ως συκοφάντες . Απέφυγαν ωστόσο να απαντήσουν στον ανταγωνιστή της συγκεκριμένης εταιρείας – ο οποίος δεν ασκεί αντιπολίτευση αλλά είναι ιδιώτης με γνώσεις της αγοράς.

Κατόπιν τούτου τα ερωτήματα που ετέθησαν εξακολουθούν να παραμένουν επίκαιρα και αναπάντητα:

Γιατί συμμετείχε στις ψηφοφορίες της Οικονομικής Επιτροπής που έκανε τις απευθείας αναθέσεις ;

Γιατί εάν δεν υπήρχε πρόβλημα όπως ισχυρίζεται αυτοεξαιρέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής , εξαιτίας της καταγγελίας του κ.Αργυρόπουλου;

Γιατί απέκρυψε από τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και από την Υπηρεσία την επαγγελματική του σχέση με την εταιρεία;

Είναι αυτός που κάλεσε την συγκεκριμένη εταιρεία στο Δημαρχείο τόσες πολλές φορές για να τις ανατεθούν εργολαβίες;

Ως προς την φαιδρή δικαιολογία ότι οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες έχει δίκαιο: αφού ο ίδιος δεν αποκάλυψε την σχέση του με την εταιρεία τα υπόλοιπα μέλη καλή τη πίστη ψήφισαν .Μόλις έγινε γνωστή η σχέση, τα μέλη της παράταξής μας κ.κ Αθανάσιος Μαμάκος , Απόστολος Παπαπαρίσης και Φώτης Τζατζάκης με αναφορά τους στους αρμόδιους φορείς κατέστησαν γνωστό ότι δεν γνώριζαν τη σχέση του κ.Αδαμόπουλου με την εταιρεία κατά τη λήψη των αποφάσεων.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ευνοούμενη εταιρεία , δημιουργήθηκε τον Αύγουστο μετά τις δημοτικές εκλογές του 2019. Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι , όπως προκύπτει από το καταστατικό της , πουλάει τα πάντα . Πουλάει από αράπικα φιστίκια, αραχιδέλαιο , τρόφιμα , σάρωθρα , μέχρι αγροτικά μηχανήματα και κατασκευαστικά έργα.
Αυτό από μόνο του πολλαπλασιάζει τα ερωτηματικά”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ