ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΟ ΓΕΝΤΙΚΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Εκδικάστηκαν το πρωί της Παρασκευής στα δικαστήρια της Λάρισας τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Δήμος Τεμπών προκειμένου να σταματήσουν τα έργα εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού στο Γεντίκι.

«Υπερασπιζόμαστε όλοι μαζί τα συμφέροντα του δήμου», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης, προσθέτοντας πως ο αγώνας με ένδικα μέσα θα συνεχισθεί και νέα ασφαλιστικά θα εκδικασθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

«Ασκήθηκε αίτηση αναστολής η οποία απορρίφθηκε για τυπικό λόγο, συνεχίζουμε με παράλληλη διαδικασία για την παύση των εργασιών», σημείωσε αναφερόμενος στο νομικό σκέλος της υπόθεσης ο νομικός σύμβουλος του δήμου Τεμπών Χρ. Νάστος, προσθέτοντας πως «η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών αλλοτριώνει το σύνολο της περιοχής και προσβάλλει τους δημότες».

Σε μια υπόθεση που απασχολεί τα δικαστήρια από το 2009 (ως προς την κυριότητα των εκτάσεων) παλιότερη απόφαση του Εφετείου Λάρισας αναφέρει πως ο χώρος ανήκει στο Δημόσιο άρα η διαδικασία εργασιών είναι νόμιμη, ωστόσο ο Δήμος Τεμπών κατέθεσε αίτηση για ερημοδικία η οποία θα εξεταστεί στις 12 Μαρτίου 2021, ενώ αν γίνει δεκτή τότε θα ξαναγίνει το δικαστήριο, με τον Δήμο Τεμπών να διεκδικεί την έκταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στα δικαστήρια για να υποστηρίξει τα ασφαλιστικά μέτρα ήταν και ο πρώην δήμαρχος Τεμπών Κ. Κολλάτος.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ