ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ

Ανακοίνωση του σχολείου που υπογράφει ο διευθυντής Αστέριος Φανίκος

Μετά την κυκλοφορία της είδησης σχετικά με την αναστολή λειτουργίας τμημάτων του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Δομενίκου, τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο, προκλήθηκε τόσο σε γονείς όσο και στην υπόλοιπη τοπική κοινωνία αδικαιολόγητα έντονη ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών.

Προκειμένου να αποκατασταθεί η ορθή εικόνα για την κατάσταση στο σχολείο, ενημερώνουμε ότι από την Τρίτη 10-02-2021 έχει ανασταλεί η λειτουργία ΕΝΟΣ μόνο τμήματος (του τμήματος Α1) λόγω της διαπίστωσης, την ίδια μέρα, μόλυνσης από COVID-19 ΕΝΟΣ μέλους του τμήματος, το οποίο όμως είχε ήδη παραμείνει στο σπίτι την Δευτέρα, 9, και την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου.  ΚΑΝΕΝΑ άλλο κρούσμα δεν έχει εντοπιστεί στο σχολείο.

Ένα επιπλέον μέλος του μαθητικού δυναμικού του σχολείου, το οποίο παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι με εντολή της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας (λόγω επιβεβαιωμένης επαφής με το πρώτο), ΔΕΝ έχει μολυνθεί όπως έδειξε το μοριακό τεστ στο οποίο υπεβλήθει εχθές, Παρασκευή 12-02-2021.

Κατόπιν τούτου, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους γονείς ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την ασφάλεια των μαθητών.  Το σχολείο εφαρμόζει απόλυτα όλα τα μέτρα προφύλαξης:

συνεχή αερισμό των αιθουσών,

συστηματική και συνεχή χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές,

απολύμανση των χεριών εκπαιδευτικών και μαθητών στην αρχή και στο τέλος του μαθήματος,

απολύμανση των θρανίων σε ΚΑΘΕ διάλειμμα,

απολύμανση όλου του σχολείου μετά το τέλος του ωραρίου.

Επιπλέον, σε συνεννόηση με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας, συμφωνήθηκε η μετακίνηση να γίνεται με το σύστημα ανανέωσης του αέρα των λεωφορείων στη μέγιστη δυναμικότητά του αλλά και με ανοικτά τα εφεδρικά παράθυρα που φέρουν στην οροφή τους, ενώ οι μαθητές υποχρεούνται να φορούν διαρκώς τις μάσκες τους κατά τη μετακίνηση από και προς το σχολείο με τα λεωφορεία.

Η διοίκηση του σχολείου ευχαριστεί την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ αλλά και της Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Λάρισας για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στο, έστω και μεμονωμένο, περιστατικό.

Θερμά συγχαρητήρια όμως αξίζουν στους εκπαιδευτικούς του σχολείου οι οποίοι, υπερβάλλοντας τον εαυτό  τους, έχουν αποδοθεί σε ένα καθημερινό και συνεχή αγώνα για την υποστήριξη της ασφάλειας των μαθητών.  Αυτό όμως που απετέλεσε την ευχάριστη έκπληξη ήταν η πρωτοφανής συνέπεια με την οποία οι μαθητές ανταποκρίνονται στις οδηγίες των καθηγητών τους.

Σ.Σ.: Επίσης προς αποφυγή παρεξηγήσεων θα πρέπει να τονίσουμε ότι τουλάχιστον όσον αφορά το paidis.com, δημοσιεύσαμε την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και τίποτα άλλο. Ασφαλώς και είναι ένα τμήμα, το οποίο όμως χωρίζετε όταν πρόκειται για διδασκαλία ξένων γλωσσών και αυτό καταδείχθηκε στο ρεπορτάζ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ