ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ RADIO PLAY: ΕΡΩΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

Με ανάγνωση των ερωτικών επιστολών του Άγγελου Σικελιανού στην Άννα, του Γιώργου Σεφέρη στη Μαρώ και το ποίημα «Ανεπίδοτη Αφιέρωση» της Μάτσης Χατζηλαζάρου στον ποιητή Ανδρέα Εμπειρίκο, συνεχίζει τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, στις 9μ.μ. το «Θεσσαλικό Radio.. plays», στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας.

Η επιστολογραφία είναι ένα αυτόνομο πεζογραφικό είδος. Η ερωτική αλληλογραφία των δύο ποιητών συμπίπτει χρονικά. Είναι γραμμένη την περίοδο 1938-1940 και φανερώνει τη διαφορετική ποιητική τους ιδιοσυγκρασία. Ο Άγγελος Σικελιανός γράφει στην Άννα, μετέπειτα γυναίκα του, που ήταν στο Πήλιο. Ο Γιώργος Σεφέρης γράφει από τα Τίρανα, όπου εργαζόταν ως διπλωματικός υπάλληλος, στη Μαρώ και η Μάτση Χατζηλαζάρου, η πρώτη υπερρεαλίστρια ποιήτρια αφιερώνει στον πρώτο της άντρα, Αντρέα Εμπειρίκο,  ποίημα Αντίστροφη Αφιέρωση όταν αυτός έχει ήδη πεθάνει.

Η ερωτική Αλληλογραφία είναι μια κραυγή του ερωτευμένου που υφαίνεται στο χρόνο της απουσίας.

Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Αθηνά Σακαλή, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας

Ηχογράφηση και μίξη ήχου για το Θεσσαλικό Θέατρο, Νίκος Γεωργάκης

Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις 9μ.μ., θα μεταδοθούν σε επανάληψη τα μονόπρακτα Το Δίκαννο και Η Μπουχάρα του Κώστα Μουρσελά. Παίζουν οι ηθοποιοί Χρήστος Κορδελάς και Μαρσέλα Λένα σε σκηνοθετική επιμέλεια Κυριακής Σπανού.

Ηχογράφηση και μίξη ήχου για το Θεσσαλικό Θέατρο, Νίκος Γεωργάκης

Συντονιστείτε!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ