ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΚΑΛΕΙ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΦΗ ΝΕΚΡΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΣΕ ΑΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Από τη συνάντηση Αγοραστού - Ροντούλη τον Ιούνιο

Η ανοικτή επιστολή του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών που καλεί τον περιφερειάρχη να παρέμβει και να πράξει τα νόμιμα

Την Παρασκευή (12/2/2021), ο Τοπικός Σύμβουλος Αμπελώνα, κ. Κουβέλας Νίκος, κατήγγειλε ενυπογράφως δια του ηλεκτρονικού Τύπου , ένα κραυγαλέο περιστατικό μόλυνσης του περιβάλλοντος, το οποίο μάλιστα έλαβε χώρα με συνυπαιτιότητα των υπηρεσιών του Δήμου Τυρνάβου.

Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξε ο Τοπικός Σύμβουλος της “Δράσης Πολιτών”, η δημοτική αρχή , μετά από επιτόπιο έλεγχο και εντολές του αρμόδιου αντιδημάρχου καθαριότητας, κάλυψε με ένα στρώμα άμμου εξήντα περίπου νεογέννητα αρνιά που προηγουμένως είχαν ριφθεί εντός αύλακος του ΤΟΕΒ Αμπελώνα στην περιοχή του Πεδίου Βολής Αμπελώνα.

Προφανώς, η προαναφερομένη ενέργεια της δημοτικής αρχής Τυρνάβου πρέπει να θεωρηθεί ως απαράδεκτη, καθώς παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία, δημιουργώντας ευλόγως συνθήκες μόλυνσης του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα, για να αναφερθούμε μόνο στις αυτονόητες συνέπειες χωρίς να θίξουμε το λάθος μήνυμα που στέλνει μια δημοτική αρχή στους δημότες της.

Σας καλώ συνεπώς, κ. Περιφερειάρχα, γνωρίζοντας τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες και τις εκ του νόμου απορρέουσες δικαιοδοσίες  που έχετε, να καταδικάσετε πολιτικά το γεγονός και να ξεκινήσετε τις ενδεικνυόμενες νόμιμες διαδικασίες για τον καταλογισμό ευθυνών, τόσο επί της δημοτικής αρχής Τυρνάβου, όσο και επί των ασυνειδήτων  εκείνων που πέταξαν τα νεκρά ζώα εντός του αύλακος.

Σε διαφορετική περίπτωση, εξέλιξη που βεβαίως απεύχομαι, φρονώ ότι θα καταστείτε “συνυπαίτιος” μιας παράλογης και επαίσχυντης πράξης, που απάδει προς την πολιτική σας φιλοσοφία και πρακτική.

Όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν κάνει τα σωστά και νόμιμα, η Περιφέρεια είναι υποχρεωμένη να εμπλακεί, για να προστατεύσει το θιγόμενο κοινό καλό  και για να θεραπεύσει το τρωθέν κοινωνικό συμφέρον, διορθώνοντας  η ίδια τα κακώς κείμενα.

Αυτό περιμένουν οι δημότες του Τυρνάβου και όλοι οι εχέφρονες πολίτες της Περιφέρειας Θεσσαλίας από εσάς. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα κωφεύσετε στην έκκλησή μου και εμπράκτως θα τιμήσετε το αξίωμα και το καθήκον σας.

Μετά τιμής

Στέλιος Γ. Ροντούλης

Επικεφαλής Δράσης Πολιτών , πρ. Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Λάρισας.

φωτο αρχείου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ